img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-8-2020 11:50

Bijeenkomst De Omwentelaars over (samen) duurzaam voedsel produceren

Swalmen - 24 augustus 2020 - De Omwentelaars organiseren op dinsdag 8 september het zesde impactgesprek met als thema: 'Grip op uw eten: de Herenboeren!' De Omwentelaars willen positieve aandacht voor alles wat er al gedaan wordt aan duurzamer leven en nodigen belangstellenden graag uit om hierover mee te praten. Aanmelden is verplicht.

Deze bijeenkomst gaat over (samen) duurzaam voedsel produceren. Het concept van de Herenboeren staat deze avond centraal.

In Limburg moet de coöperatieve landbouw nog ontdekt worden. Gelukkig zijn er pioniers. Spreker Ron Geurts is voorzitter van Herenboeren Land van Weert. Hij legt uit wat Herenboeren zijn. Daarna bespreken we in groepjes de voor- en nadelen van het concept en andere ideeën over duurzame voedselproductie.Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd agrarisch bedrijf.  Het is opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen krijgen op hun eigen eten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Samen nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden nemen wekelijks, tegen betaling, vers voedsel af van hun eigen boerderij. 

De Omwentelaars is een initiatief van Trees van der Schoot, Floris Mokveld en Janneke Postulart. Iedereen kan een Omwentelaar zijn. Niet treuren, niet mopperen, niet stilzitten: maar doen! Positief en met creativiteit aan de slag met duurzaamheid, daar gaat het om. Doet u mee? Wilt u inspireren of geïnspireerd worden? Kom dan naar de impactgesprekken, die afwisselend op de eerste dinsdag of eerste donderdag van de maand plaatsvinden.

Dit is de zesde bijeenkomst sinds de startbijeenkomst in maart 2020.

Datum en tijd: dinsdag 8 september 2020, van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Emmaus Perspectief, Naborchweg 1, Swalmen (stel je navigatiesysteem in op Schroefstraat)

Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden is verplicht en kan via info@deomwentelaars.nl 

Op de website van De Omwentelaars vind je meer informatie over het initiatief en in de agenda alles over deze avond.

Fotocollage: DeltaLimburg.nl

 

 

 

Tags
Wellicht interessant