img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-7-2020 10:56

Opgepast voor wilde zwijnen in de natuur rondom Ell!

Ell - 6 juli 2020 - Mensen die willen wandelen en fietsen in de natuurgebieden rondom Ell moeten rekening houden met wilde zwijnen. Op dit moment hebben de wilde zwijnen biggetjes en kunnen ze behoorlijk agressief reageren. De zwijnen zijn gesignaleerd in de boomgaard (Hoogstraat), in 't Brook (kwekerij Linders), in het bos (Kampstraat/Busstraat) en in de Balderstraat. 

img

Een aantal bewoners heeft aan Fer Koolen, voorzitter Dorpsraad Ell, aangeven dat ze niet meer met de hond durven te gaan wandelen.

Wildrasters
Ook vorig jaar waren er rondom Ell problemen met wilde zwijnen. Tuinen en voetbalvelden werden letterlijk omgeploegd door de dieren en in natuurgebied Heijkersbroek waren de paden helemaal omgewroet door de zwijnen. Hier en daar zijn toen wildrasters geplaatst en hekwerken. Maar helaas helpen deze niet tegen deze problemen.

Afschieten
Het is een feit dat het aantal wilde zwijnen al jaren stijgt in Limburg. De overlast is behoorlijk, ze vernielen akkers, gewassen, grasvelden en zelfs voortuinen moeten eraan geloven. Vorig jaar zijn er 1142 zwijnen afgeschoten door jagers. Dat is bijna 50 meer dan het voorgaande jaar. In het wilde weg zwijnen afschieten is eigenlijk geen optie en al zeker niet als ze biggetjes hebben. Dat mag het gewoonweg niet.

"Er moet een andere oplossing komen", aldus Fer Koolen.

Bron: dorpsraad Ell / Stockfoto
 

Tags
Wellicht interessant