img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-8-2020 10:15

Primeur voor Roermond - de Citystep

Roermond - 10 augustus 2020 - Vanaf vandaag zet Roermond als eerste stad in Nederland als proef 20 Citysteps in voor het ritje naar de stad. Ze staan verdeeld over het Stationsplein, de Markt en op een speciaal hiervoor ingerichte P+R op Hatenboer. Het doel hiervan is om mensen die Roermond bezoeken te verleiden het eerste en laatste stuk van hun reis gezond én duurzaam in te vullen. Een goed alternatief voor de auto en ook handig komend weekend als de Louis Raemaekers dicht is voor gemotoriseerd verkeer! De proef duurt tot half september.  

De pilot Citysteps is een initiatief van Roermond Bereikbaar in samenwerking met gemeente Roermond. 

Roermond is de eerste stad in Nederland die de Citysteps inzet voor het ritje naar de stad, de zogenaamde ‘last mile’. Gerard Okhuijsen, programmamanager Roermond Bereikbaar: “Als Roermond Bereikbaar zoeken we steeds naar slimme alternatieven voor de auto. Om zo de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. De Citystep is een onderdeel van de ‘Fietszomer’ campagne waaronder ook de extra fietsstallingen en de fietsstraat zone in de binnenstad vallen.” 

De Citysteps bieden ook extra mogelijkheden tijdens de afsluiting van de Louis Raemaekersbrug. In het weekend van 17 t/m 21 augustus is de oversteek over de Maas namelijk alleen mogelijk per (brom)fiets, scooter of met de Citystep. Vanuit de P+R op Hatenboer kunnen automobilisten de overstap maken. De proef met de Citysteps duurt tot half september. Bij succes wordt de pilot mogelijk verlengd. 

Citysteps voldoen als enige e-step in Nederland aan het RDW keurmerk. Citysteps zijn overdag van 8 tot 20 uur per minuut te huur via een aparte mobiele app. Deze kun je hier downloaden, ook vind je hier alle benodigde informatie over hoe de app werkt.  

Over de Citystep

Citysteps is een Bredaase startup van 4 jonge ondernemers die zorgen voor de levering van de 20 e-steps en de applicatie. De samenwerking tussen Roermond Bereikbaar en Citysteps is tot stand gekomen door Mobilitylab, een mobiliteitsplatform dat startups en overheden verbindt om te komen tot nieuwe oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken.

Foto: Roermond Bereikbaar (wethouder Rens Evers op de Citystep)

Tags
Wellicht interessant