img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-11-2021 12:25

Citysteps Roermond in winterstalling

Roermond - 12 november 2021 - De afgelopen drie maanden konden bezoekers aan Roermond opnieuw gebruik maken van een deelsysteem met elektrische steps. Vijftien Citysteps stonden op drie locaties in de stad klaar voor ritjes in en om de stad: op P+R Hatenboer, de Roerkade en het Stationsplein. De animo voor de steps was wederom positief met zelfs een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Sinds enkele dagen staan de Citysteps weer in de winterstalling.

img

Het doel van de Citysteps

Het doel van de inzet van de Citysteps is om bezoekers aan de stad Roermond te verleiden om het eerste en laatste stuk van de reis gezond en duurzaam in te vullen.

Citysteps volop gebruikt

Met name de locatie op het Stationsplein was favoriet, waar de step 637 keer ‘unlocked’ werd. Met de komst van de wintertijd zijn de Citysteps weer in de stalling geplaatst. Roermond Bereikbaar werkt momenteel aan de uitwerking van de evaluatie. Daarnaast onderzoekt de gemeente Roermond samen met de Provincie Limburg of de Citysteps in de stad kunnen blijven.

Landelijke primeur

Op 10 augustus 2020 ging de pilot Citysteps in Roermond van start. Een deelsysteem met elektrische steps, vooral gericht op ‘the last mile’ van de forens, maar ook bruikbaar voor korte zakelijke én recreatieve ritten. Roermond had hiermee een landelijke primeur.

Foto Roermond Bereikbaar (2020)
121121/HvL

Wellicht interessant