img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-8-2020 10:48

Pastoor-deken Miltenburg - Heilige Mis in Wessem uit eerherstel

Thorn - 14 augustus 2020 - Vorige maand, donderdag 23 juli, leek mij deze intentie voor de Heilige Mis in Wessem gepast. ’s Ochtends had de buurvrouw van de kerk ontdekt dat de buitendeur openstond. Eén blik in de sacristie liet een grote chaos zien: gevolgen van een inbraak die in die nacht was geweest. Koster, politie ingeschakeld en al snel kwam er forensisch onderzoek bij.

img

In de kerk was geprobeerd het tabernakel open te breken. Dit is gelukkig niet gelukt. Na een eerste inspectie konden we gelukkig constateren dat de schade beperkt bleef tot braak – ook binnendeuren waren geforceerd, maar dat er niets was meegenomen. Leden van de kerngroep Wessem hadden noodreparaties aangebracht en nog diezelfde dag kon een slotenmaker de geforceerde sloten herstellen.

De chaos is opgeruimd en nu komt het verzekeringswerk. Dank aan allen die alert hebben gereageerd. Na de schrik ’s ochtends overheerste ’s avonds de dank dat het relatief goed was afgelopen en vooral dat het tabernakel wel van zijn plaats was getrokken, maar dat er verder geen kelken of cibories waren gestolen en er geen ontheiliging had plaats gevonden. De avondmis kon zelfs doorgaan: tot eerherstel, maar ook uit dank voor de goede afloop. 

Pastoor-deken Wim Miltenburg fso

Tags
Wellicht interessant