img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-8-2020 02:03

Steptember - 10.000 stappen per dag voor het goede doel - doe je mee?

16 augustus 2020 - In september gaan duizenden mensen in Nederland weer meedoen aan Steptember: 28 dagen lang, van 1 tot en met 28 september elke dag 10.000 stappen m.b.v. de Steptember stappenteller en de Steptember App. Je loopt voor Cerabrale Parese (CP), een houding- en bewegingsstoornis, vroeger ook wel aangeduid al spasticiteit. Doe je mee en ga je de uitdaging aan? 

img

Voor deze inspanning laten zij zich sponsoren. Naast het feit dat ze hierdoor zelf fitter worden, steunen ze hiermee ook mensen met cerebrale parese, voor wie kunnen lopen soms helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Vorig jaar werd er wereldwijd € 3.911.715 bij elkaar gewandeld.

Naast wandelen tellen allerlei vormen van bewegen mee om de 10.000 stappen per dag te halen, denk aan fietsen, zwemmen, hardlopen, tennis, of gewoon boodschappen doen. Elke deelnemer krijgt de unieke Steptember stappenteller en via de Steptember App kunnen de stappen eenvoudig worden bijgehouden.

Er zijn meer dan 40 activiteiten die omgerekend kunnen worden naar aantal stappen. Het is een hele leuke manier om fit te worden en iets voor een ander te kunnen betekenen!

Het geld dat de deelnemers ophalen wordt besteed aan voorlichting, wetenschappelijk onderzoek, en producten voor mensen met cerebrale parese (CP) een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Het is de meest voorkomende lichamelijke beperking bij kinderen. Vroeger werd het ook wel aangeduid als spasticiteit.

CP kan invloed hebben op de manier waarop mensen bewegen, communiceren, kijken, eten en leren. CP verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen met cerebrale parese mankeren ogenschijnlijk niks, terwijl anderen in een rolstoel zitten en 24 uur per dag afhankelijk zijn van anderen. Hoe dan ook is CP niet te genezen.

Aanmelden

Wil je meer informatie? Enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje op de website en/of meld je dan nu aan. In teams van minimaal één en maximaal vier personen kun je je inschrijven. Vorm samen met vrienden, familie of collega’s een team en doe mee. De inschrijfkosten zijn € 15 per volwassene en € 7,50 per kind.

Steptember is een initiatief van CP Nederland, de patiëntenvereniging voor mensen met cerebrale parese.

Stockfoto/collage DeltaLimburg.nl
 

Tags
Wellicht interessant