img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-9-2020 12:21

Bijeenkomst De Omwentelaars over de rol van spullen tijdens de decembermaand

Roermond - 17 september 2020 - De Omwentelaars organiseren op donderdag 1 oktober het zevende impactgesprek met als thema: 'De rol van spullen tijdens de decembermaand'. De Omwentelaars willen positieve aandacht voor alles wat er al gedaan wordt aan duurzamer leven en nodigen belangstellenden graag uit om hierover mee te praten. Aanmelden is verplicht. Er is ook de mogelijkheid vanuit thuis via Zoom mee te doen.

img

Tijdens het zevende impactgesprek staat het thema spullen centraal. Vanaf oktober gaan in Nederland de inkopen starten voor de decembermaand. Maar wat is eigenlijk de impact van spullen? En hoe beleef je deze maand als je bent gaan consuminderen? Met Pakjesavond in aantocht; wat is het effect qua ongelijkheid op de kinderen tijdens de volgende schooldag?

Deze avond is afwisselender dan de voorgaande Impactgesprekken, er zijn deze keer drie sprekers;

Janneke ter Linden-Postulart bijt de spits af door kort te vertellen over de impact van spullen, Peggy Kuipers vertelt over ontspullen als je kleiner wilt gaan wonen. Tenslotte spreekt Sandy, zij is leerkracht op een basisschool en ziet hier de ongelijkheid als geen ander de schooldag na pakjesavond. Wat doet dit met de kinderen? En wat is eigenlijk de kern van de feestdagen in december?

De Omwentelaars is een initiatief van Trees van der Schoot, Floris Mokveld en Janneke Postulart. Het kernteam is inmiddels uitgebreid met Ilse Meelberghs. Iedereen kan een Omwentelaar zijn. Niet treuren, niet mopperen, niet stilzitten: maar doen! Positief en met creativiteit aan de slag met duurzaamheid, daar gaat het om. Doet u mee? Wilt u inspireren of geïnspireerd worden? Kom dan naar de impactgesprekken, die afwisselend op de eerste dinsdag of eerste donderdag van de maand plaatsvinden.

Dit is de zevende bijeenkomst sinds de startbijeenkomst in maart 2020.

Datum en tijd: donderdag 1 oktober 2020, van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19 uur

Locatie: Velderie, Prins Berhardstraat 1, Roermond

Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden is verplicht en kan via info@deomwentelaars.nl. Er is ook de mogelijkheid vanuit thuis via Zoom mee te doen, een hybride event. 

Op de website van De Omwentelaars vind je meer informatie over het initiatief en in de agenda alles over deze avond.

Stockfoto/DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant