img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-9-2020 12:39

Week van de Opvoeding - 'Staan en Opvallen'

Roermond/Echt - 30 september 2020 - De Week van de Opvoeding van 5 t/m 11 oktober staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Hierbij draait het om de ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Bij het opvoeden van een kind sta je er namelijk niet alleen voor. Het thema van deze Week van de Opvoeding is ‘Staan en Opvallen’. Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft diverse (digitale) activiteiten georganiseerd.  

img

Staan en opvallen

Opvoeden is hard werken. Soms gaat het met vallen en opstaan. Maar het is vooral ook genieten. 

Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig. Welke factoren zorgen ervoor dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind.

Het programma

Workshop positief empoweren tieners (10+)

Het is altijd moeilijk voor ouders als tieners vaker van huis zijn en beïnvloed worden door vrienden om dingen te doen die niet altijd goed voor hen zijn. Ouders kunnen hun tieners helpen om te gaan met de uitdagingen die ze tegenkomen. Maar hoe doe je dat nou, op een positieve manier? Zodat het geen straf is, maar jij als ouder en je tiener het beide prettig vinden? Dat leer je in deze workshop!

Maandag 5 oktober 19:30-21:30 Talenthouse, Diepstraat 3c Echt

Lezing Veerkrachtige kinderen (0-10 jr)

Eén van de belangrijke taken binnen de opvoeding is kinderen te leren omgaan met gevoelens. Elk kind krijgt in het leven te maken met tegenslag of stress. Heeft jouw kind voldoende veerkracht om hier goed mee om te kunnen gaan? Welke vaardigheden heeft je kind hiervoor nodig?

Dinsdag 6 oktober 19:30-21:30 CJG Bredeweg 239d Roermond 

Webinar TWEE en ik zeg NEE, hopelijk bij zes weer yes!’

Opvoeden verandert met de tijd en nieuwe tijden brengen nieuwe vragen met zich mee.
Hoe ga je om wanneer je kind niet luistert of een driftbui krijgt? Hoe leer jij je kind omgaan met al die emoties? Welke verwachtingen heb je van jezelf als ouder, partner en/of werknemer?We geven je tips over hoe je kunt reageren in verschillende situaties en laten je nadenken over hoe jij de opvoeding vorm wilt geven.

Donderdag 8 oktober 20:00 – 22:00

Digitale Escape room: escape de opvoeddilemma’s

Een escape room maar dan digitaal. Te spelen op je eigen computer, laptop, tablet of smartphone. Kinderen zijn geweldig maar opvoeden is een hele uitdaging. Lukt het jou om alle dilemma’s en puzzels in de opvoeding op te lossen? Speciaal voor de week van de opvoeding is deze digitale escape room ontwikkeld. Helemaal corona-proof en zeker zo leuk!

 
 

Wellicht interessant