img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-1-2019 10:40

Laatste keer Alzheimercafé Roermond in 't Paradies

Roermond - Het Alzheimercafé dat op 4 februari 2019, aanvang 19.30 uur, voor de laatste keer in 't Paradies plaatsvindt, gaat over parkinson en dementie. Parkinson kan soms ook leiden tot dementie. Als parkinsonpatiënten ook dementie krijgen, is dat vaak ingrijpend in hun leven en in dat van de mantelzorger.  
 
 

img

Neuroloog Arthur Korten is specialist op het gebied van parkinson en zal vertellen over de relatie tussen parkinson en dementie en over de verschillen. Ergotherapeute Ine van der Schoor vertelt over wat ergotherapie kan betekenen voor parkinsonpatiënten. Het aantal parkinsonpatiënten dat voor behandeling een beroep doet op een ergotherapeut bijna verdubbeld de afgelopen jaren.  

Iedereen kent Parkinson als een ziekte die het lopen en de lichaamshouding verandert. Maar Parkinson kan soms ook leiden tot dementie. Als dit gebeurt, is het vaak ingrijpend in het leven van de persoon met die vorm van dementie en voor de mantelzorger. Op deze avond van het Alzheimercafé is daar veel aandacht voor.

Lokatie: ’t Paradies, Munsterstraat 61, Roermond

Maandag 4 februari 2019, inloop vanaf 19 uur, programma 19.30 tot 21.30 uur

Vanaf maart zullen de Roermondse Alzheimercafé’s in de Graasj plaatsvinden.

 
 

Wellicht interessant