img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-1-2019 09:00

Alzheimercafé Roermond over eenzaamheid mantelzorgende

Roermond - Mantelzorgen vraagt veel van je. Op 7 januari 2019 gaat Alzheimercafé Roermond het gesprek aan met Els Verheugt en dochter Ilse, op zoek naar hoe je omgaat met de eenzaamheid die je leven als mantelzorgende binnensluipt. Het Alzheimercafé wordt georganiseerd in 't Paradies van 19.30 tot 21.30 uur.  

img

Henk was net vervroegd met pensioen gegaan, toen hij merkte, dat hij niet meer goed op woorden kon komen. Na een lange zoektocht van dokters en psychologen bleek hij uiteindelijk een vorm van dementie te hebben. Met die diagnose werd zijn vrouw Els het spreekwoordelijke bos ingestuurd.
Els voelt zich eenzaam, aan haar lot overgeleverd. Ze zocht het gesprek met haar partner, maar dat was duidelijk van een andere kwaliteit geworden. De gezochte steun kwam van enkele goede vriendinnen, familie en van de kinderen, al wonen die allemaal ver weg.  We zoeken houvast bij noties van Anne-Mei Thé zoals ze die beschreef in: “Dagelijks leven met dementie” en besprak tijdens een Roermonds symposium in september. 

Els: “De dementie van Henk is allesoverheersend”. Het blijkt geen enkel waardegebied in je leven te sparen. Ilse wacht niet op de vraag, maar is zo vaak als mogelijk bij haar vader. Om er te zijn, wanneer ze wat voor hem kan betekenen.

Locatie: 't Paradies, Munsterstraat 61, Roermond

Wellicht interessant