img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-10-2020 02:55

Workshop - een project collectief wonen opzetten, hoe doe je dat?

Ell - 6 oktober 2020 - Op veel plaatsen in Limburg zijn er initiatieven om een collectief woonproject op te zetten. Bij collectief wonen zijn je buren geen onbekenden, maar mensen waarmee je samen bouwt, woont en leeft. Zo’n wooncollectief draagt bij aan langer zelfstandig wonen voor ouderen, maar biedt ook nieuwe woonvormen voor jongeren. Benieuwd? Op 10 oktober is er een workshop in Ell. 

img

Hoe ga je nu als groep met zo’n collectief woonproject aan de slag? In een workshop op zaterdag 10 oktober wordt die vraag beantwoord.

Gedeputeerde Andy Dritty licht toe hoe de Provincie Limburg samen met partners ervoor wil zorgen dat de juiste woning, op het juiste moment op de juiste plek komt. Bureau Viertel uit Nijmegen begeleidde al veel initiatieven op het gebied van samen wonen. Zij leggen uit wat er rondom wooncollectieven allemaal mogelijk is. Initiatiefnemers uit Ell en Castenray vertellen hoe zij hun project realiseerden en geven praktische tips.

De workshop vindt plaats in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell, vanaf 10.00 uur. Vanwege corona-richtlijnen is het aantal deelnemers beperkt. Maar iedereen kan de workshop live volgen via deze youtube-link.  

De workshop collectief wonen is een initiatief van de provincie Limburg, Wonen Limburg, Vereniging Kleine Kernen Limburg en Burgerkracht Limburg.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant