img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-10-2020 12:29

Paul van Eijk - Kunst en Cultuurdag Maasgouw

UPDATE 13 oktober 2020 - N.a.v. de aangescherpte coronamaatregelen is de Kunst en Cultuurdag afgelast.

Heel - 10 oktober 2020 - De Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw heeft de volgende kunstenaar aangekondigd die op 8 november aanwezig zal zijn op de jaarlijkse Kunst en Cultuurdag Maasgouw in Don Bosco in Heel, coronaproof. Het is de veelzijdige Paul van Eijk uit Maasbracht.

img

Stichting Kunst en Cultuur is verheugd dat hij er weer bij is. Paul van Eijk komt oorspronkelijk uit Weert, maar woont al jaren in Maasbracht. Hij werkt met verschillende materialen en maakt prachtig werk.
 
Paul van Eijk: "Ik bouw mijn schilderijen op met verschillende materialen waaronder marmerslijpsel, verweerd koper en lood en diverse structuurverven. Op deze manier krijgen de werken meer body en uitstraling, en ontstaat er een levendig samenspel met en tussen de diverse materialen.

Wanneer ik niet aan het werk ben in mijn atelier maak ik schetsen van dingen die ik toevallig zie en waarneem en werk ze daarna uit.

De laatste jaren ben ik ook bezig op het terrein van keramiek, brons en beeldhouwwerk. Ik heb verschillende workshops beeldhouwwerk gevolg. Dit is een heerlijke bezigheid en ik kan er veel van mezelf in kwijt”.

Kunst en Cultuurdag 2020

Zowel de grote als de kleine zaal en de foyer bieden op 8 november een breed kunst- en cultureel programma dat sober en geheel Covid-19 proof en met strikte naleving van de geldende regels zal worden aangeboden.

DeltaLimburg.nl is de hele dag aanwezig met enkele LIVE uitzendingen vanuit Don Bosco en verder maken we natuurlijk een sfeerimpressie van deze dag. 

Foto's Stg. Kunst en Cultuur Maasgouw/DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant