img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-11-2020 09:10

Tentoonstelling 'Bibliotheek Heel, 120 jaar jong' in Heel

Heel - 1 november 2020 - De bibliotheek van Heel bestaat dit jaar 120 jaar en is een van de oudste bibliotheken van Limburg. Heemkring Heel heeft over de geschiedenis van de bibliotheek een tentoonstelling samengesteld. Deze tentoonstelling is van 2 tot en met 27 november tijdens openingstijden te bezoeken in de bibliotheek in Heel. 

img

Op 16 panelen wordt de geschiedenis geschetst van één van de oudste bibliotheken van Limburg. De bibliotheek heeft zich in die jaren ontwikkeld van een volksbibliotheek, gericht op de uitleen van boeken tot een community center; een plek waar je niet alleen boeken leent en cursussen volgt, maar waar je elkaar ontmoet en waar je een krantje kunt lezen bij een kopje koffie. 

Praktische informatie

Data en tijden: van 2 t/m 27 november 2020, tijdens openingstijden

Locatie: Bibliotheek, Sportparklaan 56, Heel

Over Heemkring Heel

De Heemkundekring uit Heel legt de bijzondere wordingsgeschiedenis van Heel, Panheel, Pol en Osen vast en deelt die. Ook zet ze zich in voor het behoud van waardevol materieel en immaterieel cultureel erfgoed. Daarbij wordt gekeken naar mens, natuur en landschap. Meer informatie vind je op de website.

Foto Heemkring Heel

Wellicht interessant