img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-11-2020 20:00

Virtuele herdenking Monument van Verdraagzaamheid 2020

Haelen - 12 november 2020 - Vandaag vond bij het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen de jaarlijkse herdenking plaats. Dit keer geen fysieke samenkomst, maar een virtuele bijeenkomst die online werd uitgezonden vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Gemist of nog eens terugkijken? Dat kan via de volgende link: Herdenking Monument of Tolerance

img

Tijdens de bijeenkomst die in zijn geheel van tevoren is opgenomen door Deltalimburg.nl, werden kransen gelegd door gouverneur Theo Bovens, burgemeester Desiree Schmalschläger en door leden van de stichting Monument of Tolerance namens diverse landen en organisaties. Tijdens de bijeenkomst hield Lyndal Walker, ambassadeur van Nieuw-Zeeland een toespraak.

De muziek tijdens de bijeekomst werd verzorgd door Jean Pisters op trompet, het Lucia Kwartet, Kenny Brouwers op doedelzak en Welmoed Hofstra zong het lied You'll never know.

Pastoor Vankan verzorgde namens het bisdom Roermond het openingsgebed en ook verzorgde hij het sluitingsgebed aan het einde van deze bijzondere editie van de jaarlijkse herdenking bij het Monument van Verdraagzaamheid. 

Camera en montage Leon van Lier/opnames ambassadeur van Nieuw-Zeeland Pieter Cornelissen
121120/HvL

Wellicht interessant