img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-1-2021 12:00

Buggenum in actie voor behoud van de Antoniusschool

Buggenum - 17 januari 2021 - Gisteren zijn op diverse plaatsen in Buggenum banners opgehangen en ook zullen er huis aan huis posters worden bezorgd. Het doel van deze banners en posters is om te laten zien dat Buggenum tegen de sluiting van de basisschool is. Als het aan de overkoepelende organisatie SPOLT ligt, wordt de Antoniusschool in augustus 2021 gesloten. Veel inwoners van Buggenum zijn tegen dit besluit en komen in actie. 

img

Dorpsraad Buggenum: "Dit alles om duidelijk te maken dat we het absoluut niet eens zijn met het voorgenomen besluit van de Stichting Spolt en dat we er alles aan zullen doen om de school voor Buggenum te behouden. De school is van groot belang voor de leefbaarheid en de levendigheid in ons dorp en dus ook voor de toekomst van Buggenum." 

Posteractie Kelpen-Oler

Ook Kelpen-Oler verzet zich tegen de aangekondigde sluiting van basisschool St. Liduina

Sluiting drie basisscholen in Leudal

In december 2020 werd bekend dat SPOLT besloten heeft om drie basisscholen in Leudal te sluiten: BS De Heihorst in Heibloem, Antoniusschool in Buggenum en BS St. Liduina in Kelpen-Oler. Er heerst veel verzet tegen dit besluit en ook de politieke partijen D66 LeudalCDA Leudal en Samen Verder zijn tegen de sluiting van de drie basisscholen.

Foto: FB Dorpsraad Buggenum
 

Wellicht interessant