img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-1-2019 10:30

Lezing 'Panorama Glazenierskunst' door Coen Mesterom

Roermond - Op zondag 27 januari 2019, aanvang 15 uur, geeft Coen Mesterom in het Historiehuis Roermond een lezing over 1.000 jaar 'schilderen met licht' in het land van Rijn, Roer en Maas en in Nederland. Gevolgd door een rondleiding door de expositie 'Panorama Joep Nicolas', over de nationaal en internationaal bekende Roermondse glazenier (1897-1972). Coen Mesterom is glazenier en lid van een bekend en talrijk glazeniersgeslacht uit Roermond, later Bunde. De entree is gratis, vooraf aanmelden per email via historiehuis@roermond.nl.

img

Coen Mesterom zal in zijn lezing de volgende onderwerpen de revue laten passeren: Joep Nicolas' panorama in de Oude Kerk te Delft; Roermond Glazeniersstad met o.a. de glasschilderkunst in de kathedraal en de Munsterkerk; een contrastrijke Limburgse glasschilderkunst; de actuele scène in Nederland met de 'kunstenaarsramen' van Jan Dibbets, Mark Mulders en Michel van Overbeeke en de in beeldtaal en techniek zo verrassende  monumentale glasschilderkunst in het land van Rijn, Roer en Maas.

Na de pauze is er een rondleiding door de expositie 'Panorama Joep Nicolas' over Joep Nicolas (1897-1972), de nationaal en internationaal bekende Roermondse glazenier. 

Foto: Historiehuis Roermond

 

Wellicht interessant