img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-11-2021 12:25

Campagne 'Ruim op als een baas' tegen hondenpoep in Maasgouw

Maasgouw - 9 november 2021 - Hondenpoep is ergernis nummer één binnen de gemeente Maasgouw. Inwoners ervaren al jaren overlast van hondenpoep op straat, op de stoep, op grasvelden en zelfs in speeltuinen. De gemeente roept al haar inwoners op om mee te helpen met de campagne ‘Ruim op als een baas’. Het doel is om van Maasgouw een hondenpoepvrije gemeente te maken. Enthousiaste inwoners kunnen gratis campagnematerialen aanvragen en inzetten waarmee ze hondenbezitters op een ludieke manier aan hun opruimplicht herinneren.

img

Maasgouw hondenpoepvrije gemeente

Het doel is om van Maasgouw een hondenpoepvrije gemeente te maken. Enthousiaste inwoners kunnen gratis campagnematerialen aanvragen en inzetten waarmee ze hondenbezitters op een ludieke manier aan hun opruimplicht herinneren.

Wethouder Johan Lalieu: “Iedereen wil wonen in een hondenpoepvrije buurt. Nu veruit de meeste mensen door de corona crisis thuis zijn en ter ontspanning wandelen door de buurt, is de wens voor hondenpoepvrije stoepen misschien wel groter dan ooit. Helaas is die wens lang niet altijd hoor- en zichtbaar. Om hier verandering in te brengen, starten we een positieve en actieve ambassadeurs-campagne, waarbij we ons niet alleen richten op hondenbaasjes, maar zeker ook denken aan de niet-hondenbezitters.” 

Alle inwoners als ambassadeurs

Om de campagne niet aan de aandacht te laten ontsnappen is een herkenbaar logo en verschillende campagnematerialen ontworpen. De motiverende boodschap ‘Ruim op als een baas’ is op verschillende campagneborden terug te vinden. Wat de campagne onderscheidend maakt, is dat de gemeente campagnemiddelen beschikbaar stelt voor inwoners die volledig achter de boodschap staan en dus ambassadeur van de campagne willen zijn. Met die gratis middelen kan iedereen die last heeft van hondenpoep de campagne extra aandacht geven in zijn of haar buurt.

Raamposters en stoepschilderingen

Niet-hondenbezitters en baasjes die hun opruimplicht netjes nakomen kunnen raamposters ophalen in het gemeentehuis, om voorbij wandelende hondenbaasjes aan te moedigen om de drol van hun viervoeter op te ruimen. De gemeente moedigt ambassadeurs ook aan om een stoepschildering in dezelfde campagnestijl aan te vragen. Deze wordt vervolgens op de stoep voor het huis van de aanvrager geschilderd.

Ambassadeurs-campagne

Met de ambassadeurs-campagne rekent de gemeente op zichtbaar resultaat.

Wethouder Lalieu: “Traditionele voorlichtingscampagnes zijn meestal uitsluitend gericht op hondenbezitters. Wij willen met deze campagne laten zien dat we de klachten over hondenpoep van alle inwoners serieus nemen en er werk van willen maken. We kunnen van Maasgouw alleen een hondenpoepvrije gemeente maken als we het samen doen. We zijn benieuwd hoeveel échte bazen onze gemeente telt!”

Wil jij ook ambassadeur worden?

Woon je in de gemeente Maasgouw en wil je graag ambassadeur worden van deze campagne? Haal dan bij het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de ‘Ruim op als een baas’ poster op en hang deze voor uw raam.

Wil je een stoepschildering in jouw straat laten maken om (andere) baasjes aan het opruimen te herinneren? Stuur dan een e-mail naar info@gemeentemaasgouw.nl.

Bekijk hier de folder 'Ruim op als een baas'.

Interactieve kaart

Op Google Maps is een kaart te vinden waarop alle losloopplekken, speelplaatsen en afvalbakken zijn te vinden. bij elkaar hebben gezet. Hier kunt u dus direct op zien waar u uw hond kunt uitlaten en waar de afvalbakken staan. 

091121/HvL

Wellicht interessant