img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-2-2021 11:00

Gratis vervoer naar vaccinatie locatie voor ouderen vanaf 65 jaar

Limburg - 27 februari 2021 - Ouderen vanaf 65 jaar die geen Omnibuzz pas hebben, worden gratis vervoerd naar de locatie waar ze worden gevaccineerd tegen corona. Dit geldt voor beide vaccinaties. Mét Omnibuzz-pas is het vervoer al gratis en nu hebben 30 gemeenten (ook Roermond, Leudal en Maasgouw) besloten dat ook de 65-plussers zonder Omnibuzz pas gratis van en naar de vaccinatie locatie worden vervoerd. In eerste instantie gold dit voor 70-plussers, maar de leeftijdsgrens is naar beneden bijgesteld.

img

Eerder werd via het Rijk bekend gemaakt dat ouderen die geen Wmo-vervoersindicatie hebben, zelf vervoer moeten regelen. Voor verschillende gemeenten leverde dit dilemma’s op. Daarom hebben 30 Limburgse gemeenten een ander besluit genomen. Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis. Omnibuzz is een samenwerkingsverband van 30 Limburgse gemeenten (uitgezonderd Mook en Middelaar) op het gebied van doelgroepenvervoer.

Door gratis vervoer beschikbaar te stellen via Omnibuzz wordt het mogelijk gemaakt dat zoveel mogelijk oudere burgers een vaccinatieafspraak maken. Tevens benadrukken de gemeenten dat door de inzet van Wmo-vervoer zo veel mogelijk vervoer optimaal volgens COVID-19-maatregelen gereden wordt.

Wat moet u doen? 

Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden hier dan rekening mee bij het inplannen.  

Maar dan is het vervoer door Omnibuzz nog niet geregeld. U moet uw rit dan nog boeken bij Omnibuzz. U kunt hiervoor contact opnemen met het callcenter via het telefoonnummer 0900 – 0699. Ook kunt u het vervoer regelen door een mail te sturen naar ritreservering@omnibuzz.nl of via de website van Omnibuzz. De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug. 

Bent u geen klant van Omnibuzz?

Mensen die geen klant zijn van Omnibuzz hebben geen pasnummer en kunnen alleen maar een rit reserveren door te bellen naar het telefoonnummer 0900-0699.

Richtlijnen

Het dringende advies is om de richtlijnen van het RIVM en de GGD op te volgen. Heeft u symptomen van het coronavirus, blijf dan thuis en reis niet.  

Als u met Omnibuzz reist, gelden ook onderstaande regels: 

- u draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje;

- de chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit;

- de chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.

 

Wellicht interessant