img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-2-2021 12:28

Twee brandstichters in Leudal aangehouden

Horn - 11 februari 2021 - Woensdagmorgen zijn twee mannen uit Horn aangehouden op verdenking van brandstichting. Ze zijn verdacht van betrokkenheid bij diverse brandstichtingen die de afgelopen maanden plaatsvonden in de gemeente Leudal. Het tweetal wordt onder andere verdacht van betrokkenheid bij branden in Horn en Haelen. Ze zitten vast voor verhoor.  

img

Tussen 5 maart 2020 en 1 februari 2021 vonden in Horn meerdere brandstichtingen plaats bij gebouwen, coniferenhagen en stallen van verlaten boerderijen. In diezelfde periode ging in Haelen een toiletgebouw van een manege in vlammen op. Bij deze branden vielen geen slachtoffers maar de onrust in de dorpen was groot. Uitgebreid onderzoek leidde naar de daders.

De aangehouden verdachten zijn 20 en 30 jaar oud en wonen in Horn. Ze zijn op last van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zitten vast voor verhoor. Uit onderzoek moet blijken of ze in aanmerking komen voor nog meer brandstichtingen.

Wellicht interessant