img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-1-2019 10:30

Project 'Verbindend leren' VMBO-T3 St. Ursula Horn

Horn - Op vrijdag 25 januari 2019 zijn alle leerlingen van VMBO-T3 van St. Ursula Horn op bedrijvenbezoek geweest voor het project Verbindend Leren. In de afgelopen week hebben de leerlingen een van de vier deelnemende bedrijven uitgekozen. Op vrijdagochtend hebben ze dat bedrijf bezocht, waar ze verschillende werkvelden hebben doorlopen. 's Middags, weer terug op school, hebben ze gewerkt aan een verwerkingsopdracht. Eind januari gaan de leerlingen voor een profiel kiezen: Techniek, Zorg & Welzijn, Economie of Groen. Het project Verbindend Leren helpt hen bij het maken van een goede keuze.  De vier deelnemende bedrijven waren Sint Anna in Heel (profiel Zorg en Welzijn), Thielco in Reuver (profiel techniek), Gemeente Leudal in Heythuysen (profiel economie) en Driessens in Panheel (profiel Techniek).

Om de VMBO-T leerlingen te helpen tot een zo goed mogelijke keuze te komen voor een profiel, wordt een aantal activiteiten door de schooldecaan, de mentor maar ook door de leerling zelf georganiseerd. Dit alles draagt bij tot een verantwoorde en goed onderbouwde profielkeuze van de leerling.

Van de geslaagde VMBO-leerlingen zal een behoorlijk aantal doorstromen naar het MBO. Uit de praktijk blijkt dat er al in het eerste jaar van het MBO een groot percentage leerlingen uitvalt, waarvan een aanzienlijk deel veroorzaakt wordt door een verkeerd opleidings- en beroepsbeeld.

Om dit percentage te verkleinen en dus de opleidings- en beroepskeuze van de leerlingen verder te optimaliseren, doorlopen de leerlingen van het VMBO-T op SG Sint Ursula Horn het project Verbindend Leren.


 
  

Wellicht interessant