img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-2-2021 01:00

Film 'Little Brother' opgenomen in Hunsel en Haelen

Heythuysen - 18 februari 2021 - Na zijn Kerstfilm in 2018, heeft filmleraar Jeroen Stultiens uit Heythuysen nu twee films opgenomen die meedoen aan de landelijke wedstrijd van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De eerste film 'Assepoester en de avondklok' is vorige week in première gegaan en de tweede film 'Little Brother' gaat vanmiddag om 16.00 uur in première. Je kunt hem bekijken via onderstaande link.

img

Bij het UNICEF Kinderrechten Filmfestival leren kinderen door middel van het maken van een film ook nog iets over kinderrechten.

Een mooi project, waarbij ook dit achtste seizoen weer voor hilarische, maar ook ontroerende films zorgt. Elke donderdag om 16.00 uur komt een nieuwe film online op de inmiddels bekende ‘kinderrechtendonderdag’.

Over de film 'Little Brother'

Dit is de tweede film die Jeroen twee weken geleden heeft opgenomen, in Hunsel en Haelen. 

Verhaal van deze film is dat een wanhopige TV-Baas John de Bever een nieuw concept heeft bedacht voor een programma om kinderen weer naar de tv te lokken. Namelijk een kind variant van het programma ‘Big Brother’ genaamd ‘Little Brother’. Omdat de kijkcijfers laag blijven zorgt John de Bever ervoor dat er steeds meer ruzie in het huis komt en de kinderen hun privacy verliezen. Dit, terwijl in artikel 16 van het kinderrechtenverdrag staat dat kinderen recht hebben op privacy. Zou het de kinderbescherming lukken om het programma op tijd te stoppen, voordat het te laat is?

Kijk hier vanaf 18 februari 16.00 uur naar de film Little Brother.

Op het einde van het schooljaar horen de kinderen of ze in de prijzen vallen bij de grote finale die elk jaar wordt georganiseerd. 

Wellicht interessant