img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-6-2021 18:40

Beleef hét Vierdaagsegevoel met De Alternatieve Vierdaagse!

Nijmegen - 18 juni 2021 - Net als vorig jaar kan dé Vierdaagse niet doorgaan, maar kunnen wandelaars de Alternatieve Vierdaagse lopen. Beleef vanuit een eigen gekozen locatie - wereldwijd - vier dagen lang hét Vierdaagsegevoel en verdien zo een Alternatieve Vierdaagse-medaille. Deelnemers lopen via De Alternatieve Vierdaagse-app tijdens de Vierdaagseweek van 20-23 juli een zelfgekozen route van 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag.  

img

Medaille verdienen

Dit jaar zijn er twee prachtige medailles ontworpen als beloning en aandenken aan De Alternatieve Vierdaagse 2021. Een zilveren medaille voor de afstanden 5, 10 en 20 kilometer. En een gouden medaille voor de afstanden zoals ze ook tijdens de Vierdaagse worden gelopen: 30, 40 en 50 km.

Informatie

Op 20-23 juli vindt De Alternatieve Vierdaagse plaats. Het alternatief om via De Alternatieve Vierdaagse-app vier dagen lang een vooraf gekozen afstand te lopen vanuit je eigen locatie. Om drukte te vermijden, wordt er niet gelopen over het officiële parcours. Dat kan dus vanuit je eigen huis, of elders in het land en zelfs in het buitenland.

Je kunt kiezen voor 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen rustpunten en medische faciliteiten kunnen worden georganiseerd, is het advies om een afstand te kiezen die bij jouw conditieniveau past.

De Alternatieve Vierdaagse-app

Al jouw afgelegde kilometers op 20 tot en met 23 juli 2021 worden bijgehouden en geregistreerd in De Alternatieve Vierdaagse-app. Zowel voor de korte als voor de lange afstanden kun je een unieke medaille aanschaffen. Geef dit bij je inschrijving aan (let op, heb je eenmaal gekozen voor een afstandsmedaille dan valt dit niet meer te wijzigen).

De Alternatieve Vierdaagse-app is er straks voor iedereen die van wandelen houdt. De app is vanaf begin juli gratis te downloaden en te gebruiken (softwareversies iOS 13, 14 en Android 5+).

Let op! Gebruik je de app van de editie 2020, dan volgt daarop een update. Zorg dat je de update hebt gedraaid alvorens je bij editie 2021 van start gaat.

Aanmelden kan hier.

Veiligheid

De organisatie hoopt dat iedereen in beweging blijft en veel wandelaars mee zullen doen aan het initiatief, maar roept op om de RIVM richtlijnen in acht te nemen tijdens het wandelen. Zo blijven we samen fit en gezond. Loop dus niet met een te grote groep samen. Houd je aan de richtlijnen die passen bij de periode juli 2021. Bij deelname aan De Alternatieve Vierdaagse 2021 worden deelnemers geacht zich aan het deelnemersreglement te houden.

De Alternatieve Vierdaagse is een initiatief van Stichting DE 4DAAGSE, Koninklijke Wandel Bond Nederland en House of Sports. En wordt mede mogelijk gemaakt door official partners LOWA, Univé, Zorg van de Zaak Netwerk, official sponsor Intersport en official mediapartners AD.nl, Indebuurt, Ocean Outdoor Nederland - Ngage Media.

180621/HvL

Wellicht interessant