img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-2-2019 12:15

Chirurg Jeroen Heemskerk van het Laurentius is ‘Clinicus van het jaar’

Roermond - Chirurg Jeroen Heemskerk van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is op maandag 28 januari 2019 verkozen tot ‘Clinicus van het jaar’ in de categorie ‘cluster Snijdend’ bij de verkiezingen die coassistenten van de opleiding Geneeskunde op de Universiteit Maastricht jaarlijks houden. Hierbij kunnen zij stemmen op de beste begeleiders tijdens hun opleiding tot arts in de verschillende ziekenhuizen en huisartsenpraktijken tussen Eindhoven en Maastricht. De blij verraste chirurg nam met trots het speldje en oorkonde in ontvangst.

img

Jeroen Heemskerk: “Goede feedback geven, de tijd nemen om iets uit te leggen, een prettige sfeer in het team en de mogelijkheid om veel kleine taken zelfstandig uit te voeren. Dat is wat coassistenten waarderen en waar wij in onze vakgroep ook veel aandacht aan besteden. We stimuleren hen zoveel mogelijk in hun ontwikkeling en laten hen veel zelf ervaren. Ik ben erg blij met deze waardering van de coassistenten. Dat het hier niet om een individuele benoeming gaat, blijkt ook wel uit de nominatie van onze arts-assistent Jai Scheerhoorn. Het gaat hier om een teaminspanning die mede geleverd wordt door poli- en afdelingsverpleegkundigen en door OK-assistenten.”

Bij de verkiezing hoort ook een prijs van € 500. Deze zal ten goede komen aan de inrichting van een skillslab bij de chirurgen in Laurentius. Praktische vaardigheden zoals hechten, chirurgische knopen leggen en eenvoudige kijkoperaties kunnen worden geoefend op kunststof modellen, om coassistenten nog beter voor te bereiden op hun toekomstige werkzaamheden.

Foto: ziekenhuis Laurentius

Wellicht interessant