img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-5-2021 11:35

Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert Eind weer open

Nederweert-Eind - 20 mei 2021 - Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind gaat weer van het slot. De zware smeedijzeren poorten aan de ingang van het bijzondere en geliefde openluchtmuseum gaan op zondag 30 mei weer open voor bezoekers. Voorlopig alleen op de dinsdag-, woensdag- en zondagmiddag en rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. De vrijwilligers hebben de afgelopen maand hard gewerkt en het museum is er helemaal klaar voor.

img

Nieuw  

In de afgelopen maanden hebben hebben de vrijwilligers van het museum op gepaste wijze alle voorbereidingen kunnen treffen om het moment van openstelling de gasten ook zo goed mogelijk te ontvangen.

Er is weer van alles nieuws te zien, waaronder de bouw van “de Gaffel” en de eerste aanzet voor de nieuwe peelboerderij. Het terrein is weer heel fraai opgeknapt om iedereen, jong en oud, weer een mooie middag te bezorgen.

Beperkt open

Voorlopig is het museum nog alleen geopend op de dinsdag-, woensdag- en zondagmiddag vanaf 13.00 uur en heeft het museum rekening te houden met de geldende voorwaarden die door de overheid worden gesteld: 

- bezoekers wordt gevraagd om de geldende veiligheidsvoorschriften in acht te nemen;
- de ambachten zijn zoveel mogelijk in bedrijf maar de gebouwen zijn helaas nog niet toegankelijk;
- voor wat betreft de catering wordt gebruik gemaakt van de buitenterrassen en uitgiftepunten.

De gezondheid van de bezoekers en die van de medewerkers staat voorop.

"We hopen dat de versoepeling van de regels begin juni verder doorgezet worden, want dat betekent dat we weer langzaam maar zeker terug kunnen naar het oude normaal, voor zover dat nog van toepassing is. In ieder geval staat op Eynderhoof de tijd nog even stil en heten de ambachtslieden iedereen – zij het op gepaste wijze – weer van harte welkom voor het seizoen 2021."

Meer informatie is te vinden op de website van het Openluchtmuseum.

Foto: Openluchtmuseum Eynderhoof

200521/WW

Wellicht interessant