img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2021 11:54

Zondag 4 juli – de Pottenbakkers van Eynderhoof

Nederweert-Eind - 3 juli 2021 - Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind staat in de regio bekend om zijn actieve programma voor jong en oud. Op zondag 4 juli staan de pottenbakkers van het Openluchtmuseum centraal. Pottenbakken is een opwindende ontdekkingsreis die meer dan genoeg ruimte biedt voor zelfexpressie. De pottenbakkers van het openluchtmuseum Eynderhoof nodigen u uit om een bezoekje te komen brengen. 

img

Pottenbakkers

Op zondag 4 juli staan de pottenbakkers van het Openluchtmuseum Eynderhoof centraal. Pottenbakken is een opwindende ontdekkingsreis die meer dan genoeg ruimte biedt voor zelfexpressie. Voor het bakken van een pot heb je klei nodig. Klei is een zeer boeiend materiaal dat al sinds de prehistorie voor praktische en decoratieve potten wordt gebruikt. Pottenbakken is een belangrijk ambacht dat van generatie op generatie is doorgegeven. De pottenbakkers van het openluchtmuseum Eynderhoof nodigen u uit om een bezoekje te komen brengen.

Oude ambachten

Veel van de oude ambachten zijn zondag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof.  U kunt in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het bakhuis van het Openluchtmuseum.

Muziek

De muziek wordt ingevuld door Tjeu Doré.

Praktische informatie

waar - Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, Nederweert-Eind

wanneer - zondag 4 juli 2021 van 13.00 tot 17.00 uur

entree - entreeprijs € 7, kinderen van 3 t/m 12 jaar € 3, kinderen tot 3 jaar gratis, museumkaart is geldig

foto Openluchtmuseum Eynderhoof
030721/WW

Wellicht interessant