img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-6-2021 15:45

Vier de zomer in Openluchttheater Thorn - feestelijke opening

Thorn - 16 juni 2021 - Onder het motto 'Vier de zomer in het Openluchttheater Thorn', vindt op zondagmiddag  11 juli de officiële opening plaats van Openluchttheater Thorn. Bezoekers kunnen deze zomer kennismaken met aansprekende programma’s in een vernieuwd theater in een unieke historische en pittoreske omgeving. Het heeft vanwege corona lang geduurd, maar nu is het dan zover!

img

Peter Bokken, voorzitter Openluchttheater Thorn: "Door de uitbraak van het coronavirus lag de kunst en cultuur lange tijd volledig plat. Toch overheerst er enige blijdschap nu er weer wat meer mogelijk is. Cultuur is de beleving die wij samen zo gemist hebben. Het is het bestuur van Openluchttheater Thorn dan ook een genoegen om op zondag 11 juli om 14.00 uur de officiële opening van het theater te vieren. Dat gebeurt onder het motto: Vier de zomer in het Openluchttheater Thorn, door samen te kijken, te luisteren en te genieten." 

Feestelijke opening

Vanuit het Paleis van het Stift verschijnen op het toneel de Stiftdames die het culturele leven aan het Hof oproepen en de beleving van de schone kunsten doorgeven aan het Theater anno nu. Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Samuel Augustin Aguirre (Bolivar/Colombia) is de muzikale gast. De orkestensembles bestaan uit studenten van conservatoria, muziekscholen, jong talent uit privéonderwijs. Jonge musici die samen symfonische muziek vertolken op een zo hoog mogelijk niveau.

Toegangskaarten

Wie de opening wil meemaken, kan een toegangskaart bestellen op de website van Openluchttheater Thorn, zolang de voorraad strekt. Vanwege corona is het aantal toegestane bezoekers sterk beperkt.

Op de website van het Openluchttheater Thorn wordt het zomerprogramma uitgebreid besproken.

Foto's Peter Bokken/DeltaLimburg.nl
160621/HvL

Wellicht interessant