img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-2-2019 14:00

Op de fiets voor verkeersveiligheid nieuwe leer- en speelcentrum in Hunsel

Neeritter - Op woensdag 13 februari 2019 hebben enkele ouders en kinderen van basisschool Lambertus in Neeritter deelgenomen aan een fietstocht. Met als doel om onderzoek te doen naar de verkeersveiligheid rondom het nieuwe speel-en leercentrum bij de locatie de Kallestraat in Hunsel. Naar aanleiding van het vaststellen van deze locatie heeft de gemeenteraad van Leudal verzocht een plan te ontwikkelen om te zorgen voor optimale verkeersveiligheid rondom het nieuwe speel-leercentrum en de toegangsroutes per auto, fiets en te voet. Wethouder Stan Backus fietste ook mee. Wij waren erbij en spraken met de wethouder en enkele ouders. Kijk naar het videoverslag.

Om een beter inzicht te krijgen is besloten aan basisschoolleerlingen te vragen de route te fietsen tussen Neeritter - Hunsel, Ittervoort - Hunsel, Haler - Hunsel. 

Er werd tijdens de route aan de kinderen gevraagd hoe ze de veiligheid vonden van de route die ze moesten fietsen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Goudappel Cofeng. De uitkomst van de kinderen wordt meegenomen in het plan op weg naar optimale verkeersveiligheid.

Wellicht interessant