img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-8-2021 08:30

In de lens - Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 22 augustus 2021 - In natuurgebied Het Leudal, in de gelijknamige gemeente, ligt Bezoekerscentrum Leudal dat onderdak biedt aan diverse organisaties die natuur en cultuur hoog in het vaandel hebben staan. Ook is het een toeristisch informatiepunt, waar wandelaars en fietsers terechtkunnen voor informatie en (route)kaarten. Daarnaast huisvest het Bezoekerscentrum een winkeltje met allerlei snuisterijen en streekproducten en is er op de eerste etage het Leudalmuseum. Het is een ideale uitvalsbasis voor een mooie wandeling/fietstocht door het prachtige Leudal.   

img

Gebruikersgroepen

Bezoekerscentrum Leudal biedt onderdak aan diverse organisaties die natuur en cultuur hoog in het vaandel dragen: Groen Hart Leudal, Studiegroep Leudal, Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren Velt, Imkervereniging Roer– en Leudal, Restaurant St. Elisabethshof, Stichting Leudalmonument en Stichting St. Elisabethmolen.

Toeristisch informatiepunt

Wandelen of fietsen door natuurgebied het Leudal? Bij Bezoekerscentrum Leudal kun je terecht voor diverse routekaarten. Ook is er informatie over de ‘paaltjes’-routes in de omgeving. Tevens is in het bezoekerscentrum informatie te krijgen over de natuur en cultuur van het hele Leudalgebied.

Natuurwinkeltje

Op zoek naar een leuk kadootje of iets voor jezelf? Dan is het winkeltje een leuke plek om iets uit te zoeken. Je vindt er diverse streekproducten, mooie ansichtkaarten, natuurboeken, leuke mokken, theezakjeshouders en andere natuursnuisterijen. En begint het opeens te regenen: er zijn ook paraplu’s en poncho’s te koop. 

Tentoonstellingen en museum

Het Leudalmuseum op de bovenste verdieping van Bezoekerscentrum Leudal heeft een vaste collectie “Leudal-ornamenten”. Beneden zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen.

Rubriek 'In de lens'

In onze rubriek 'In de lens' zetten we elke zondag een ander plekje in onze regio 'in the picture', aangevuld met een stukje (achtergrond)informatie. 

Foto Leon van Lier
220821/HvL

Tags
Wellicht interessant