img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2021 10:35

Bibliocenter organiseert typecursus in Heythuysen

Heythuysen - 3 september 2021 - Er wordt steeds meer gewerkt met computers en dan is het natuurlijk wel heel handig als je snel en blind kunt typen! Bibliocenter organiseert in de bibliotheek in Heythuysen een typecursus voor kinderen (vanaf groep 6) en volwassenen. Ook als je dyslectisch bent! Startdatum is 14 september. Leer in 11 weken tijd blind typen, oftewel zonder te kijken naar het toetsenbord en met tien vingers. 

img

Waarom een typecursus volgen?

Blind en snel kunnen typen is heel handig bij het maken van een werkstuk, een brief of andere schoolopdrachten, het maken van een projectplan of het schrijven van een tekst voor in het verenigingsblad. Je werkt veel sneller als je met tien vingers blind typt. Hierdoor focus je namelijk meer op de inhoud. Blind typen is een vaardigheid die je goed kunt gebruiken op school, maar ook later in veel beroepen.

Persoonlijke begeleiding is belangrijk dus de typelessen zijn daarom klassikaal. En het is natuurlijk ook veel gezelliger dan alleen thuis. Het doel is om minimaal 100 aanslagen per minuut te kunnen typen. Natuurlijk met tien vingers en zonder te kijken.

Voor jong, oud en dyslectisch

Typen met tien vingers en zonder te kijken is voor iedereen. Jong, oud of dyslectisch. Voor kinderen met dyslexie, ad(h)d of verminderde fijne motoriek, wordt er gewerkt met een speciaal programma. De teksten zijn korter, de letters groter en er is weinig afleiding op het scherm. 

Ook voor mensen die maar 1 hand kunnen gebruiken, is het mogelijk om te leren typen. In principe is dit het hetzelfde programma dat ook de andere kinderen gebruiken, met wat andere instructies. Daardoor kunnen ze gewoon meedoen met de rest. 

Praktische informatie

Er wordt gewerkt met een online typeprogramma. Hiermee oefen je ook thuis. Bij de programma's worden er  typespellen gebruikt. Als je typt, wordt bijgehouden hoe snel je typt en hoeveel fouten je maakt. Om blind te kunnen typen is het nodig om vaak en regelmatig te oefenen

Je maakt gebruik van de computers in de bibliotheek in Heythuysen (Basisschool De Neerakker). 

De groep bestaat uit maximaal 10 personen en er is aandacht voor persoonlijke begeleiding. 

De cursuskosten zijn € 128,50 voor leden en € 150,00 voor niet-leden (tot je 18de ben je gratis lid van de bibliotheek).

De cursus bestaat uit 11 lessen en deze zijn wekelijks op de dinsdag van 16.00 tot 16.45 uur. De eerste les is op 14 september 2021. In de herfstvakantie is er geen les.

Je sluit de cursus af met een examen.

Via dit online formulier van Bibliocenter kun je je aanmelden.

030921/HvL

Tags
Wellicht interessant