img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2021 12:59

Kennismaking met diaken-assistent Francis Sahayam van parochiecluster Emmaüs

Maasgouw/Leudal - 14 september 2021 - Het parochiecluster Emmaüs heeft een nieuwe diaken-assistent: Francis Sahayam (31). Het parochiecluster Emmaüs betreft de parochies Beegden, Ell, Hunsel, Neeritter, Ittervoort, Thorn, Wessem en Heel. Hij stelt zichzelf langs deze weg graag persoonlijk voor:  

img

"Beste parochianen,

Ik ben Francis Sahayam, de nieuwe diaken-assistent van uw parochiefederatie Emmaüs. Ik ben 31 jaar oud. Ik kom uit Kerala, een zuidelijke deelstaat van India. Ik behoor tot het aartsbisdom Trivandrum in Kerala.

Ik ben in een Christelijke familie geboren en heb een katholieke opvoeding gekregen. Het leven van priesters en religieuze zusters heeft me geïnspireerd om zelf priester te worden. Ik heb er als kind al over nagedacht. Na de basisschool in het jaar 2006, ben ik gestart met mijn priesteropleiding.

Tijdens mijn kleinseminarie heb ik mijn bachelor in sociologie behaald aan de universiteit. In 2012 begon ik mijn filosofie opleiding aan het St. Joseph Pontifical Major Seminary Carmelgiri in Aluva. In deze periode heb ik mijn master in filosofie behaald aan de INGNO- universiteit.

Daarna heb ik een jaar stage gelopen bij de bisschop van het aartsbisdom Trivandrum. Toen ik klaar was met mijn stage vroeg mijn bisschop mij om voor een periode naar Nederland te gaan, om hier theologie te studeren en daarna als priester mijn diensten aan te bieden. Ik heb daarover nagedacht en ja gezegd.

In 2015 ben ik naar Nederland gekomen voor mijn theologie opleiding, die heb ik aan het Grootseminarie Rolduc gevolgd. Op 10 augustus 2021 ben ik in mijn thuisbisdom in India tot diaken gewijd. De bedoeling is dat ik volgende jaar de priesterwijding zal ontvangen.

Met veel vreugde kijk ik uit naar het pastorale werk in uw parochies. Ik vraag om uw gebed, dat het komende jaar mij mag helpen om te groeien in de voorbereiding op de priesterwijding. Ik hoop dat ik mijn pastorale dienstwerk in de parochies hier met de hulp van God goed kan verrichten.

Francis Sahayam"

140921/HvL

Wellicht interessant