img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-10-2021 13:55

Ontdek de verhalen en geschiedenis van Limburg met je smartphone

Midden-Limburg - 6 oktober 2021 - Tijdens deze Maand van de Geschiedenis kun je met je eigen smartphone de lokale verhalen en de geschiedenis op verschillende manieren beleven. Je ontdekt op een speelse en interactieve manier de verhalen achter de plekken die je bezoekt. Bijvoorbeeld met de digitale wandel- en fietsroutes, de Archeo Route Limburg en de Liberation Route. 

img

Digitale wandel en fietsroutes 

Ben jij van plan om een stadswandeling te maken door Roermond, Thorn of Weert? Kies dan voor een interactieve stadswandeling! Deze interactieve routes kun je gratis downloaden op je smartphone. Op deze webpagina van Hart van Limburg vind je alle gratis audiotours in Noord- en Midden-Limburg. 

Verhalen van de bevrijding 

De Liberation Route laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Nederland en de Duitse grensstreek. Op meer dan 20 locaties in Limburg liggen Maaskeien met luisterplekken, ook in Midden-Limburg. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen tijdens de laatste oorlogsjaren. Op deze webpagina van Hart van Limburg vind je al deze luisterplekken in Limburg.  

Archeologie komt tot leven  

Beleef de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg met de Archeo Route Limburg. Kom oog-in-oog te staan met onze virtuele archeoloog. Hij laat je op een bijzondere manier zien wat zich op diverse plekken in Limburg door de tijd heen heeft afgespeeld. Op deze webpagina van Hart van Limburg vind je alle vindplaatsen, ook in Midden-Limburg, die je met de Archeo Route App op locatie kunt beleven.  

Foto Limburg Marketing
061021/WW
 

Wellicht interessant