img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-12-2021 15:30

SP Roermond kiest Jorge Wolters Gregório als lijsttrekker

Roermond - 4 december 2021 - Zaterdagochtend 4 december is tijdens de algemene ledenvergadering van de SP Roermond Jorge Wolters Gregório unaniem gekozen tot lijsttrekker van de Socialistische Partij voor de gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2022. Daarnaast werd door de leden het verkiezingsprogramma van de SP vastgesteld. Dit programma wordt, tegelijkertijd met de rest van de kieslijst, begin januari bekend gemaakt.

img

Toekomstvisie

Jorge Wolters Gregório (39) is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is behalve voorzitter van de Roermondse afdeling ook Statenlid voor de SP in Maastricht. Dat laatste wil hij ook blijven. Het voorzitterschap in Roermond zal hij op termijn echter overdragen. Wolters Gregório wil in Roermond de SP-idealen koppelen aan strijdvaardigheid. "Zoals de mensen dat van ons gewend zijn: binnen de raad en op straat, zoals we dat de afgelopen periode ook gedaan hebben. We blijven de inwoners van deze gemeente dus ook buiten verkiezingstijd ondersteunen. Met zorg voor elkaar vanuit solidariteit, in plaats van het recht van de rijkste te laten gelden. Met oog voor ‘volkshuisvesting’ in plaats van  ‘woningmarkt’. En met aandacht voor een toekomst die verder reikt dan de komende vier jaar."

Lijstduwer

De SP keerde na de vorige verkiezingen terug in de Roermondse raad met 1 zetel. Wolters Gregório is ervan overtuigd dat de partij dit succes kan uitbouwen. "We zaten in 2018 al dicht tegen een tweede zetel aan. Maar we gaan voor meer!’ Het huidige raadslid van de SP Roermond, Gerard Nizet, heeft al aangegeven het na deze raadsperiode welletjes te vinden. Hij wil ruimte geven aan een jongere generatie en zal daarom als lijstduwer gaan fungeren, maar na de verkiezingen zeker nog met raad en daad voor de afdeling beschikbaar blijven."
 

Foto DeltaLimburg.nl/inzetfoto SP Roermond
041221/HvL
 

Wellicht interessant