img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-1-2022 18:30

Kern met Pit - drie deelnemende projecten uit Midden-Limburg, breng je stem uit!

Baexem/Hunsel/Posterholt - 12 januari 2022 - Kern met Pit daagt elk jaar mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren (€ 1.000). Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. In Midden-Limburg doen drie projecten mee, zie hieronder. Help jouw favoriete project en breng je stem uit! Stemmen kan nog tot maandag 17 januari.  

img

Deelnemende projecten in Midden-Limburg

BaexemSpeel- en ontmoetingsplek

Hart voor Baexem: "Naast de buurttuin een natuurlijke- en avontuurlijke speelplek creëren voor jonge kinderen; fruitbomen en -heesters aanplanten; veel bloeiende planten neerzetten die ook een positieve bijdrage hebben voor de natuur en bodem; zoveel mogelijk bewoners betrekken bij het project."

HunselInformering en Uitstraling Jacobuskerk

Werkgroep Jacobus de Meerdere: "We willen de monumentale kerk van Hunsel meer op de kaart zetten voor pelgrims door de kerktuin als ontmoetingsplek in te richten. Dit willen we doen door de achterzijde van de kerk aan te passen met elementen uit de Pelgrimsroute zodat dit een geheel vormt met de tuin aan de voorzijde."

PosterholtSpeeltuin en ontmoetingsplek 't Vinkenès  

Werkgroep 't Vinkenès: "Wij willen deze speellocatie nóg leuker en eigentijdser maken, om zo ook de leefbaarheid te vergroten en een plek te creëren waar jong en oud samen kunnen komen en meer bewegen en samen spelen wordt gestimuleerd. Daarbij proberen wij zoveel mogelijk de wensen en ideeën uit de buurt mee te nemen."

Stemmen

Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvangt het project het predicaat Kern met Pit én € 1.000. Maar er is meer! Per provincie wordt een trofeewinnaar gekozen en deze twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van maar liefst € 3.000.

De publieksstemmen bepalen voor 50% wie er provinciale trofeewinnaar wordt! Breng dus snel je stem uit op jouw favoriete project! Stemmen kan nog tot 17 januari 2022.

Door jouw stem wordt de trofeewinnaar 2021 per provincie mede bepaald.

Let op: maximaal één stem per e-mailadres. Dubbele en nep-e-mailadressen worden gefilterd en tellen niet mee in de uitslag. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar kmp@knhm.nl.

Op 22 januari wordt per provincie de Kern met Pit dag georganiseerd. Op deze dag krijgen de nieuwe (selecteerde) projecten de mogelijkheid zich te presenteren. Daarnaast presenteren zich op deze dag de geslaagde projecten van het voorliggende jaar.

Meer informatie is te vinden op de website Kern met Pit.

120122/HvL

Wellicht interessant