img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-12-2021 13:05

Resultaten werkstuk Isa, Zoë en Britt van Sint Ursula Horn over het Limburgs dialect

Horn - 12 december 2021 - Isa van Uden, Zoë Bonten en Britt Linders, afkomstig uit Neer, Baexem en Hunsel zitten op 6 VWO van SG Sint Ursula Horn. Zij hebben een profielwerkstuk gemaakt over het Limburgs dialect met als onderzoeksvraag ‘Wat is het verband tussen iemands leeftijd en wanneer deze persoon dialect spreekt?’ Afgelopen week hebben ze hun werkstuk afgerond. Veel mensen hebben hen gevraagd naar het eindresultaat en ze delen hier graag hun bevindingen met jullie.

img

"Voor ons profielwerkstuk hebben we een enquête gehouden, met de vragen wanneer iemand ervoor kiest om dialect te spreken. Denk aan bij de bakker in je eigen dorp, maar ook de bakker in Maastricht. Deze resultaten hebben we vergeleken met onze hypothesen. Verder hebben we ook nog enkele hoofdstukken opgenomen die niet direct aansluiten op onze onderzoeksvraag, maar die er wel degelijk mee te maken hebben." 
 
"Op onze enquête hebben we veel reacties gekregen van mensen die benieuwd waren naar het eindresultaat van het werkstuk. We willen hen natuurlijk de mogelijkheid geven om ons werkstuk te kunnen lezen. We denken dat er misschien nog wel meer mensen zijn die dit een interessant onderwerp vinden. Het lijkt ons ook leuk om het Limburgse dialect meer onder de aandacht te brengen."

Benieuwd naar alle uitkomsten? Download hier het hele rapport

121221/HvL
 
    

Wellicht interessant