img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-3-2019 09:30

Expositie 'ZOOM’ van leerlingen Lyceum Schöndeln geopend

Roermond - Op vrijdag 15 maart 2019 werd in de projectruimte van het Cuypershuis de expositie ‘ZOOM’ feestelijk geopend door directeur Rob Menting. De exposanten zijn 4 en 5 HAVO/VWO leerlingen van Lyceum Schöndeln, die hun 'Cuyperskunst' exposeren. Enkele leerlingen uit de onderbouw verzorgden het muzikale deel van het openingsprogramma. De expositie maakt deel uit van het project Atelier Cuypers dat als doel heeft scholieren op een actieve manier kennis te laten maken met de Cuyperscollectie. De expositie is nog te zien t/m 12 mei 2019. Wij waren erbij en maakten een videoreportage.

De exposerende leerlingen hebben kunstwerken ontworpen en gemaakt met de collectie van het museum als uitgangspunt en inspiratiebron. Aansprekende objecten uit de museumcollectie, maar ook het gebouw en de inrichting, vormen een aanleiding tot het ontwerpen en maken van een zo origineel mogelijk kunstwerk.

De leerlingen zijn hierbij door van alles geraakt: het totale kunstwerk, de kleuren, de vormen, het gebruikte materiaal, de techniek, combinaties hiervan, enzovoorts. De uitvoering gebeurde op schaal, maar ook op ware grootte en met combinaties van technieken zoals 2D- en 3D-technieken.

Het Cuypershuis nodigt elk schooljaar het voortgezet onderwijs uit de regio Midden-Limburg uit om deel te nemen aan het project Atelier Cuypers. Het museum stelt in de periode januari tot en met mei de projectruimte als expositieruimte beschikbaar.  

Binnen de beeldende vakken zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van kunstwerken. Met deze kunstwerken wordt een expositie in het museum ingericht, toegankelijk voor het publiek.

Lokatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

Data en openingstijden: 15 maart t/m 12 mei 2019, van dinsdag t/m zondag van 11 tot 16.30 uur

Meer informatie? Zie www.cuypershuisroermond.nl

Foto en video Fred Simons 

 

Wellicht interessant