img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-10-2020 10:58

Expositie ‘800 jaar Munsterkerk - van kloosterkerk tot hart van Roermond’ in Cuypershuis

Roermond - 5 oktober 2020 - Van 10 oktober 2020 tot en met 9 mei 2021 is in het Cuypershuis de expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ te zien. Het museum haakt daarmee aan op de viering van het jubileum van de kerk. In 2020 viert de Munsterkerk in Roermond haar 800-jarig bestaan. Het Cuypershuis toont het verhaal van kloosterkerk tot hart van Roermond. Vanaf 10 oktober is het Cuypershuis weer open.

img

De stichting van de Munsterabdij – acht eeuwen geleden - was belangrijk voor de plaats Roermond en droeg bij aan de verdere ontwikkeling van de stad. De bijzondere, in de stijl van de Romano-gotiek opgetrokken Munsterkerk is tegenwoordig nog het enige zichtbare onderdeel van het voormalige klooster van de cisterciënzers. In de 19e eeuw wordt de Munsterkerk aanzienlijk gerestaureerd door architect Pierre Cuypers en krijgt de kerk zijn herkenbare twee torens.

De expositie ‘800 jaar Munsterkerk’ vertelt over de bouwgeschiedenis van de kerk, aan de hand van bouwfragmenten, schetsen en originele objecten, een reconstructie van het hoogaltaar en de maquette van de Munsterkerk. Een animatie laat bezoekers de geschiedenis van de kerk meemaken. Natuurlijk krijgen ook de toevoegingen van Pierre Cuypers alle aandacht.

Het Cuypershuis is weer open

Vanaf zaterdag 10 oktober is het Cuypershuis weer geopend. Niet alleen met de expositie ‘800 jaar Munsterkerk’, ook met een nieuwe presentatie over het leven en werk van de Roermondse architect Pierre Cuypers. Je kunt op dinsdag tot en met zondag tussen 11 en 17 uur het museum bezoeken.

Coronaproof het Cuypershuis bezoeken 

Vanwege de voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ziet een bezoek aan het Cuypershuis er anders uit dan normaal. Bekijk op de website de nieuwe huisregels en boek vanaf 8 oktober jouw ticket online.

Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1 Roermond

Foto Leon van Lier
 

Tags
Wellicht interessant