img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-6-2022 11:55

KERNgezond smullen bij BS De Mussenberg in Horn

Horn - 23 juni 2022 - De kinderen van de groepen 4 t/m 6 van basisschool De Mussenberg in Horn beleefden een erg smaakvolle afsluiting van een schooljaar KERNgezond. In de klas gingen ze aan de slag met drie onderdelen: ze speelden een suikerquiz, deden een zintuigentest en maakten hun eigen lekkere smoothie.

img

Suikerquiz

Zo speelden ze de suikerquiz, wie weet hoeveel suikerklontjes er in een aantal producten zit die de kinderen vaak tegenkomen? Een blikje sinaasappelsap bevat er maar liefst 5,5! Dat wisten de meeste kinderen nog niet. Ze ontdekten zo dat je beter water kunt drinken want dat bevat geen suiker.

Zintuigentest 

Daarnaast werden de zintuigen van de kinderen getest. Door slechts één zintuig te gebruiken moesten ze raden welk product ze aan het voelen waren, aan het ruiken waren, aan het proeven of aan het bekijken waren. Dat was wel erg lastig als je maar één zintuig mag gebruiken.

Smoothiefiets 

Als laatste gingen ze allemaal de innovatieve smoothiefiets op om in 20 seconden hun eigen lekkere smoothie te fietsen. De ultieme combinatie van gezond bewegen en gezonde voeding!

Foto KERNgezond
230622/HvL

Wellicht interessant