img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-7-2022 13:40

Floris - Met korting naar de Floriade

Roermond - 15 juli 2022 - Tien jaar geleden bezocht ik met mijn vrouw de Floriade in Venlo. Van de hele show kan ik me niet veel herinneren maar de kennismaking met de Wilde Weelde was fantastisch. Wat een inspirerende tuinontwerpen lieten ze zien. Gebruikmakend van tweedehands materialen en met alleen maar (biologisch geteelde) inheemse planten werden prachtige tuinontwerpen gerealiseerd. Onderhoudsarm, de biodiversiteit in je tuin verhogend en ondertussen zelf genieten.

img

Het was de start van onze grote tuin-make-over waar we alleen maar dagelijks van genieten. De enige gedachte die we vaak nog hebben is “hadden we dit maar eerder gedaan”. Maar wij wisten eerder niets van natuurinclusief tuinontwerpen, de voordelen van vaste planten die weinig onderhoud nodig hebben en de biodiversiteit. Wat genieten we nu van de vele vlinders, vogels en bloemen.

Deze maand zijn we in de Floriade in Almere geweest. We trokken ons niets aan van de negatieve kritieken in de media. Gelukkig maar, want het was weer een inspirerend bezoek.

Prachtige tuinen, gecombineerd met voorbeelden van nieuwe landbouw zoals voedselbossen, en aandacht voor  modern bouwen waarbij nieuwe bouwmaterialen worden gebruikt die groeien in de natuur. Biobased heet dit, de materialen zijn niet afkomstig van aardolie en veroorzaken dus geen CO2. Zo kan een muur ontstaan door groeiende paddestoelen, wordt hennep gebruikt of worden lisdodden in vloer- en plafondplaten verwerkt. Veel inspiratie in het Nederlands paviljoen. De Wilde Weelde tuin op Utopia eiland was weer prachtig.

Ik kan een bezoek aan de Floriade en hun tuinen echt aanraden! 
 
Terwijl ik deze column schrijf heeft de Floriade flinke korting bekendgemaakt. In plaats van € 29 per persoon excl. parkeren, nu maximaal 4 kaarten per persoon voor € 15 per persoon inclusief parkeren. Alleen online via de deze webpagina van Floriade.com of gebruik de code FLO22 in de Ticketshop (deze optie zit best verstopt).

Ik wens je veel inspiratie toe!

Met duurzame groet, Floris

Floris Mokveld, voorzitter van RoerOm Energie, heeft sinds juli 2020 zijn eigen column bij DeltaLimburg.nl.

150722/HvL 

Wellicht interessant