img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-8-2022 14:45

Grote uitslaande brand in loods in Heel

Heel - 24 augustus 2022 - In Heel aan de St. Antoniusstraat is net na vijf uur in de ochtend op woensdag 24 augustus brand ontstaan in een loods waarin hooi was opgeslagen. De loods kon niet worden gered. Dankzij de geringe wind steeg de rook voornamelijk op en veroorzaakte daardoor weinig hinder voor de omgeving. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is niet bekend. 

img

De brandweer heeft de brand met drie blusvoertuigen, een hoogwerker en twee watertankwagens bestreden. In de stalen loods van ongeveer 50 bij 15 meter was hooi opgeslagen evenals enkele spullen om achter een tractor te koppelen. De constructie van de loods is door de hitte instabiel geworden en doordat de brand uitslaand was kon de brandweer niet overal bij het vuur kon komen. Hierop is besloten om de totaal vernietigde loods met een mobiele graafmachine uit elkaar te laten halen om vervolgens veilig bij het hooi te kunnen. Het hooi is hierna uit de loods gereden en uit elkaar gehaald. Eenmaal uit elkaar kon het hooi definitief worden geblust.
 
De rookontwikkeling bij deze brand heeft weinig  hinder voor de omgeving veroorzaakt vanwege de geringe wind is de rook voornamelijk opgestegen. De oorzaak van de brand is niet bekend. 

240822/HvL

Wellicht interessant