img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-10-2022 10:30

Dorpsbijeenkomst over energiebesparing in Thorn

Thorn - 15 oktober 2022 - Coöperatie Duurzaam Maasgouw organiseert in samenwerking met gemeente Maasgouw in Thorn twee dorpsbijeenkomsten over energiebesparing. De eerste is inmiddels geweest. Voor de vervolgbijeenkomst op vrijdag 21 oktober is een extra programma-onderdeel toegevoegd: de bijzondere problematiek waar bewoners van gebouwen in het beschermde dorpsgezicht en gebouwen met monumentenstatus mee te maken krijgen. 

img

In de eerste bijeenkomst (14 oktober jl.) zijn allerlei onderwerpen besproken zoals woningisolatie, alternatieven voor aardgas en mogelijke subsidieregelingen.

In de tweede vervolgbijeenkomst (donderdag 20 oktober) wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, hoe u op energiekosten kunt besparen en de woning toekomstbestendig maakt.

Door de hoge gasprijs zijn investeringen in energiebesparing en alternatieven voor de conventionele verwarmingsketel snel terugverdiend. Subsidies en goedkope leningen helpen daarbij. Wie er komende winters “warm wil bijzitten” heeft er baat bij zich nu goed te oriënteren welke maatregelen te nemen om energiekosten te besparen.

Er is een ingelast programma-onderdeel over de aandacht die verduurzaming van gebouwen in het beschermde dorpsgezicht en van gebouwen met de status monument ook heeft gekregen in de Gemeente Maasgouw. U krijgt een laatste update van de bijzondere problematiek dat deze panden, die, ingevolge de regels en voorschriften, maar beperkt en met extra eisen energiebesparende maatregelen kunnen toepassen.

Dit is een onderwerp dat niet alleen landelijk maar ook in de commissie- en raadsvergadering van de Gemeente Maasgouw onlangs extra aandacht heeft gekregen. In deze bijeenkomst krijgt u informatie over de voorstellen die de Coöperatie Duurzaam Maasgouw de Raad gedaan heeft. W 

Corona

"Maar, BELANGRIJK: Corona-spook steekt weer de kop op ! We heten u graag welkom, maar bent u verkouden of grieperig, test dan eerst even of het wel verantwoord is deel te nemen! (U kunt daarna dan altijd nog uitwijken naar de bijeenkomsten in Linne en Heel)"

Praktische informatie

wanneer - vrijdag 21 oktober 2022, van 19.30 tot 21.30 uur

waar - Zaal Aod Thoear, Steegputstraat 2, Thorn

aanmelden - dan kan via deze webpagina van Coöperatie Duurzaam Maasgouw. U kunt daar ook aangeven naar welke oplossingen in het bijzonder uw aandacht uitgaat. 

meer informatie - Kijk voor meer informatie op de website van de Coöperatie Duurzaam Maasgouw.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

 

300922/HvL

Wellicht interessant