img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-10-2022 09:53

Floris - De Groene Transformator in Roermond

Roermond - 17 oktober 2022 - Af en toe maak ik in deze column reclame voor zaken waar ik zelf mij hard voor maak. Deze maand is dat de Groene Transformator in Roermond. Een Transformator zet de ene vorm van energie over in andere bruikbare energie. Bij de Groene Transformator is dat de energie van mensen en bedrijven die wordt omgezet in groener en duurzamer leven waarbij we leven binnen de draagkracht van de aarde.

img

Een mooie diversiteit van organisaties en bedrijven is aangesloten bij dit netwerk en bouwen aan de samenwerking om samen meer impact te maken. Mooi is te zien dat ook steeds meer jongeren meedoen met organiseren en deelnemen aan de activiteiten van de aangesloten organisaties.Op de website www.degroenetransformator.nl lees je meer over de activiteiten op de nieuws-, blog-pagina en de gemeenschappelijke agenda.

Een belangrijk onderdeel van de Groene Transformator is een echte fysieke plek in Roermond om bij elkaar te komen. Samenwerken kan tegenwoordig via Zoom en Teams steeds beter online maar echt samenwerken gaat nog beter als je elkaar kan ontmoeten op een vaste plek. Zodat je ontspannen wat kunt drinken of tijdens de pauzes tussen het werk aan de werkplekken en vergaderruimte ideeën kunt uitwisselen bij de koffie. Deze plek gaat komen op het Philips terrein (Bredeweg 10) waar in de oude kantine we drie ruimtes aan het klaar maken zijn voor werkplekken, vergaderruimte en inspiratie plek voor groene organisaties en bedrijven. Omdat het gebouw uit de zestiger jaren is en 15 jaar heeft leeggestaan moet er nog veel aan gebeuren. Een groep van klusvrijwilligers is hard aan het werk. Het geheel wordt gecoördineerd door de stichting RoerOm, ook allemaal vrijwilligers.

In het zogenaamde Beleefcentrum willen we met echte voorbeelden laten zien hoe je duurzamer kunt leven. Organisaties en bedrijven tonen daar de voorbeelden van een andere manier van eten, omgaan met kleding, vervoer, natuur en natuurlijk betaalbaar en duurzaam en betaalbaar verwarmen van je huis met veel minder aardgas en groene energie. Een voorbeeld van hoe het straks eruit gaat zien kun je bekijken elke dinsdagavond tussen 19 en 21 uur en er zijn mensen met wie je in gesprek kunt gaan. Kom gerust langs met al je vragen.

Echt open gaan we waarschijnlijk begin 2023.

Kijk ook eens op mijn website www.duurzaamroermond.nl. Ik hou van interactie, dus stuur je vragen naar floris@duurzaamroermond.nl

Met duurzame groet, Floris

Floris Mokveld, voorzitter van RoerOm Energie, heeft sinds juli 2020 zijn eigen column bij DeltaLimburg.nl.  

171022/HvL 

 

Wellicht interessant