img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-10-2022 11:30

2e plaats voor Archeo Route Limburg bij Grote Archeologie Prijs

Limburg - 23 oktober 2022 - De Archeo Route Limburg greep net naast de Grote Archeologie Prijs 2022. Naast een vakjury bepaalde ook een publieksjury de uitslag. Tot winnaar werd gekozen Wyldemerck, een Samenwerkingsverband Moluks Erfgoed in opdracht van Staatsbosbeheer. Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Op een vindplaats sta je oog in oog met een virtuele archeoloog. Inmiddels zijn er 78 locaties in heel Limburg.

img

Grote Archeologie Prijs

Stichting Archeologie & Publiek reikte dit jaar voor de vijfde keer de nationale 'Grote Archeologie Prijs' uit. Dit is dé prijs voor publieksarcheologie in Nederland en bekroont het project dat mensen écht inspireert met archeologie.

De prijs stond dit jaar in het teken van archeologische projecten die op een bijzondere manier toegankelijk zijn gemaakt voor publiek en die verhalen over het verleden te vertellen en koppelen aan het heden.

Archeo Route Limburg

Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Op een vindplaats sta je oog in oog met een virtuele archeoloog. Inmiddels zijn er 78 locaties in heel Limburg waar toeristen en recreanten via moderne technieken als Augmented Reality zien en beleven wat er zich daar in het verleden heeft afgespeeld. Op deze manier wordt archeologie zichtbaar en bereikbaar gemaakt voor het brede publiek.

Met het spel ArcheoGo kunnen artefacten worden verzameld, waardoor met name ook de jeugd zich meer betrokken voelt bij de Archeo Route. Door de hele provincie zijn er wandel- en fietsroutes die diverse Archeo locaties met elkaar verbinden.

Educatie

Naast het promoten van de locaties voor toeristen en recreanten zijn deze ook uitermate geschikt om educatie te koppelen aan archeologie en geschiedenis. Samen met diverse andere partijen is Limburg Marketing bezig om basisschool wandelingen op te zetten waarbij de verhalen achter de Archeo Route onderdeel vormen van educatie op locatie. 

Samenwerking

Initiatiefnemer van de Archeo Route Limburg is Provincie Limburg. Met Limburg Marketing als projectleider en met medewerking van de deelnemende gemeentes in Limburg is de Archeo Route uitgegroeid tot het grootste toeristische archeologische product in Limburg.

Foto Limburg Marketing
231022/HvL

Wellicht interessant