img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-11-2022 18:26

Fridays for Future - demonstratie 'Kleur de straat voor het Klimaat' in Roermond

Roermond - 3 november 2022 - Jongeren uit Limburg demonstreren op vrijdagmiddag 4 november in Roermond voor een eerlijk klimaatbeleid. Fridays For Future - in 2018 opgezet door Greta Thunberg - zet zich in voor klimaatrechtvaardigheid; voor het verkrijgen van klimaatgerechtigheid, zodat iedereen waar ook ter wereld recht heeft op een goede toekomst. "Iedereen is welkom om onze actie te komen bekijken en zelf ook iets te kleuren voor het klimaat."

img

Lieve van Fridays For Future Roermond: "We laten onze stem horen om tegen de klimaatcrisis te protesteren. Roermond is een stad die erg hard getroffen kan worden door de klimaatverandering en we  moeten er samen iets aan doen. De klimaatcrisis kan niet meer negeerd worden. Roermond is dé droogste stad van Nederland. Het is belangrijk dat we nu handelen, want als we niet snel iets doen tegen de klimaatverandering, zullen de gevolgen steeds ernstiger worden. Als we niets doen, zullen we in de nabije toekomst weer te maken krijgen met de gevolgen van de klimaatcrisis."
 
"Een goede toekomst kunnen we alleen maar hebben met een gezonde planeet en óók Roermond zal hierin moeten investeren", zegt Thomas van Fridays For Future Roermond.

Demonstratie vrijdag 4 november

Op deze middag zullen er in Roermond van 13.00 tot 15.00 uur verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals het beschilderen van het Kloosterwandplein en meerdere speeches.

"Iedereen is welkom om onze actie te komen bekijken en zelf ook iets te kleuren voor het klimaat. Wij willen Roermond laten zien dat we moeten handelen in de strijd tegen klimaatverandering, en daar hebben we ook iedereen voor nodig!"

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Rivka Meelis (mei 2021)
031122/HvL

Wellicht interessant