img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-11-2022 20:15

Realisatie netwerk openbare laadpalen in Maasgouw

Maasgouw - 5 november 2022 - Steeds meer inwoners rijden elektrisch. Daarom zijn er de komende jaren veel extra laadpalen nodig. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. De gemeente Maasgouw werkt aan een netwerk van openbare laadpalen en heeft de ambitie om uiterlijk 2030 verspreid over de kernen 380 openbare laadplaatsen te realiseren. De gemeente werkt daarin samen met Vattenfall.

img

Laadpaal aanvragen

Als u elektrisch rijft of wilt gaan rijden en u heeft geen mogelijkheid om zelf een laadpaal te realiseren en er is geen openbare laadpaal in de buurt dan kunt u een laadpaal aanvragen. De aanvraag kan rechtstreeks ingediend worden bij Vattenfall. Op deze webpagina van Vattenfall staat uitgelegd wat de voorwaarden zijn en welke stappen er doorlopen worden. Aan de aanvraag en het plaatsen van de paal zijn geen kosten verbonden.

Laadpalen op eigen terrein in de historische kernen

In de beschermde stads- en dorpsgezichten van Thorn, Wessem en Stevensweert gelden andere regels voor het plaatsen van een laadpaal op eigen terrein. Als de laadpaal zichtbaar is vanaf de openbare ruimte geldt er in de regel een verplichting voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Denkbaar is dat de vorm en kleurstelling van de laadpaal aangepast moeten worden aan de historische omgeving.

Voordat een aanvraag omgevingsvergunning aan de orde is wordt advies gevraagd van de Omgevingscommissie. Bij een instemmend advies wordt een aanvraag omgevingsvergunning afgehandeld. Voor meer informatie over de mogelijkheden van laadpalen in de beschermde stads- en dorpsgezichten kunt u terecht bij de medewerker Monumenten van de gemeente Maasgouw.

Meer informatie

Meer informatie over de laadpalen in Maasgouw vindt u op deze webpagina van de gemeente Maasgouw.  

Stockfoto
051122/HvL

 

Wellicht interessant