img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-11-2022 10:30

Tips voor mobiele ondernemers in Limburg

Limburg - 28 november 2022 - Als je als ondernemer werkzaam bent in Limburg dan wil je natuurlijk mobiel zijn. Je wilt je gemakkelijk kunnen verplaatsen om klanten te bezoeken of opdrachten uit te voeren. Daarvoor wil je de beschikking hebben over een comfortabele auto van de zaak. Een fijne personenwagen of een royale bus, zodat je ook spullen mee kunt nemen. De aanschafkosten zijn vaak een belemmering, zeker voor een startende ondernemer. Gelukkig kan dat vandaag de dag ook anders.

img

Een bedrijfsauto leasen

Als je een auto nodig hebt voor je werk als ondernemer dan kun je die auto leasen. Dat heeft nogal wat voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je geen kapitaal hoeft vrij te maken voor de aankoop van een auto. En je hoeft er ook geen dure lening voor af te sluiten. Zeker als startende ondernemer heb je vaak al genoeg andere kosten. Als je kiest voor lease dan betaal je enkel de rente en aflossing. Overige kosten zoals verzekering, onderhoud en belasting komen wel voor eigen rekening.

Welke leasevorm is de beste optie?

Bedrijfsauto’s worden vaak aangeschaft met een financial lease constructie. Je wordt dan direct eigenaar van de auto. Je kunt gelijk beginnen met bestickeren en een eventuele inbouw realiseren. Naast financial lease heb je nog operational lease en private lease. Dit is echter niet aan te raden voor ondernemers die 1 tot 3 jaar ondernemen, gezien het lange contracten zijn waar je niet snel van af kunt. Op een financial lease contract mag je vaak boetevrij aflossen of de auto weer terug inruilen tegen een bijbetaling.

Wat voor auto ga je leasen?

Als je start als ondernemer dan is het natuurlijk stoer om in een snelle sportwagen rond te rijden. Maar denk vooral praktisch. Hoe hoger de aanschafprijs van een auto, hoe duurder de maandelijkse lasten voor het leasen. Een kleiner model is vaak ook een stuk zuiniger. En in deze tijd is het bovendien handig om na te denken over het leasen van een elektrische auto. Als je voor die laatste optie kiest dan moet er ook een laadvoorziening komen bij je bedrijf of thuis of misschien wel op beide locaties. Als je meerdere auto’s wilt leasen, voor jezelf en voor je personeel, dan kun je bij de leasemaatschappij vaak korting bedingen waardoor je per maand voordeliger uit bent. 

Wellicht interessant