img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-12-2022 10:30

'Jaarprijs 2022' Stichting 1443 voor Project 'Meet & Eat' in Roermond

Roermond - 5 december 2022 - Op woensdag 14 december ontvangen de vrijwilligers van het project 'Meet & Eat' van de Protestantse Gemeente Roermond uit handen van deken Alexander de Graaf Woutering de Jaarprijs 2022 van Stichting 1443. De jaarprijs wordt toegekend aan personen/groepen die zich onderscheiden door hun inspirerende voorbeeldwerking en levenskracht, mensen die anderen tot steun en bemoediging zijn, die dat in stilte doen maar voor de maatschappij bijzonder waardevol zijn.

img

Deze feestelijke uitreiking vindt plaats om 17.45 uur in het Ontmoetingscentrum, Minderbroederssingel 15F, Roermond.
 
Stichting 1443 kent de jaarprijs toe aan de vrijwilligers van “Meet & Aet” vanwege het feit dat zij al enkele jaren eenmaal per maand maaltijden verzorgen voor gemeenteleden en steeds vaker de wijkbewoners van de Minderbroederskerk. Inmiddels is de belangstelling zo groot dat bekeken wordt de maaltijdverzorging tweemaal per maand te organiseren.

'Meet & Eat' is ontstaan vanuit de gedachte een lichtpuntje te zijn voor mensen die te maken hebben met toenemende vereenzaming en verarming. Samen zijn, een praatje maken, een arm om de schouder en vooral een avond niet alleen zijn, is voor veel bezoekers belangrijk. Het ontmoetingscentrum blijkt een ‘’huis voor de wijk’’ te zijn en de Protestantse Gemeente werkt hier graag aan mee.

Vanwege de drijfveer van alle vrijwilligers voor de zorg voor de medemens en het enthousiasme waarmee dit gebeurt, komt het project “Meet & Eat” de Jaarprijs van de St. 1443 van harte toe.
 
Met deze jaarprijs wil Stichting 1443 alle betrokkenen bij “Meet & Eat” in het zonnetje zetten. De jaarprijs bestaat uit een plaquette en een cheque ter waarde van € 500,=. Dit bedrag mag, naar eigen keuze, besteed worden aan een goed doel.
 
Stichting 1443 zet zich in om voor de bevolking van de regio Roermond activiteiten te ontplooien in het kader van interreligieuze verbindingen, educatie op dit vlak en het in gezamenlijkheid een vreedzame toekomst opbouwen. De jaarprijs wordt in dit kader toegekend aan personen of groepen die zich onderscheiden door hun inspirerende voorbeeldwerking en levenskracht, mensen die anderen tot steun en bemoediging zijn, die dat in stilte doen maar voor de maatschappij bijzonder waardevol zijn.
 
Meer informatie is te vinden op www.stichting1443.nl.

Stockfoto
061222/HvL

Tags