img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-12-2022 13:18

Cultureel Café De Bombardon in Heythuysen - editie december 2022

Heythuysen - 13 december 2022 - Cultureel Café De Bombardon organiseert op enkele zondagmiddagen per jaar een bijeenkomst in informele sfeer waarin een grote verscheidenheid aan culturele disciplines aan bod komt. Het eerstvolgende Cultureel Café is op zondagmiddag 18 december met als gasten Ad Lamerigts, Frits Criens, Pieter Knippenberg en columnist Ben Ubachs. De muziek wordt verzorgd door Zanggroep Kazoo. De presentatie is in handen van Peter Swinkels en Luc Jakobs.

img

Programma

Pieter Knippenberg - Historie

In deze adventstijd bereiden we ons voor op het naderende Kerstfeest. We decoreren ons huis met een boom, met lichtjes en slingers en spuiten kunstsneeuw tegen de ramen. We proberen een soort van “Dickensiaanse sfeer” op te roepen. Maar wat is dat, en hoe is dat ontstaan? Hoezo kreeg Charles Dickens het voor elkaar dat de halve wereld in deze tijd een sfeer tracht na te bootsen die hij rond het midden van de 19e eeuw al schiep? We gaan opzoek naar antwoorden met docent Engels Pieter Knippenberg.

Frits Criens en Ad Lamerigts - fotografie/literatuur 

Musicus Ad Lamerigts is in het Midden-Limburgse vooral bekend als bevlogen saxofoonist/docent en dirigent. De laatste jaren echter is Ad steeds meer bezig met fotografie. Hij maakt foto’s die meer oproepen dan ze in beeld laten zien. Stadsdichter Frits Criens omschreef deze onderliggende laag in sonnetvorm en deze symbiose leverde een prachtig boekwerk op met de titel “Gestilde tijd”, die beide heren vanmiddag aan ons zullen presenteren. Een prachtig muzikaal samenspel van beeld en taal.

Ben Ubachs - column

Ben Ubachs werd geboren in Maastricht. Hij was journalist, ondernemer en is nu freelance schrijver. Momenteel woont hij in Herten. Daar kijkt hij met af en toe gefronste wenkbrauwen om zich heen. Mild en humorvol, af en toe ook wat scherper, legt hij in zijn columns zijn indrukken vast en houdt de lezers een spiegel voor. Feiten en fictie vullen elkaar daarbij naadloos aan.

Zanggroep Kazoo - muziek

Zanggroep Kazoo is een koor dat telkens weer laat horen en zien hoe boeiend en eigentijds koorzang kan zijn. Het koor durft out of the box te denken. Zo zongen ze al eens het Central Park concert van Simon & Garfunkel, verzorgden ze meerdere jaren een heus Top 2000 concert en voor 2023 staat een concert op het programma dat geheel gewijd is aan Sting. Vandaag brengt het koor o.l.v. Pieter Steenvoorden een programma dat helemaal in de sfeer zit van deze tijd van het jaar. 

Praktische informatie

wanneer - zondag 18 december 2022, van 13.30 tot 16.00 uur

waar - Grandcafé De Bombardon, Sint Antoniusstraat 2, Heythuysen

aanmelden - dat kan door een e-mail te sturen naar info@debombardon.com.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
131222/HvL 

Wellicht interessant