img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-2-2023 14:01

Ontdek de wereld onder onze voeten in de film 'Onder het Maaiveld'

Weert - 16 februari 2023 - In samenwerking met Gotcha Cinema organiseert IVN Weert op zaterdag 11 maart en dinsdag 14 maart de filmvoorstelling 'Onder het Maaiveld', van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. 

img

Over de film  

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem.

We moeten wel.

Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Kijk hier alvast naar de trailer op YouTube. 

Praktische informatie

wanneer -  zaterdag 11 maart en dinsdag 14 maart 2023, van 15.30 tot 16.45 uur, zonder pauze                 
waar - Gotcha Cinema, Beekstraat 49, Weert
 
voor wie - iedereen die interesse heeft in de bodem en in biodiversiteit         
 
ticket - € 9,00
 
ticketverkoop - via deze webpagina van Gotcha Weert
 
meer informatie - neem dan contact op met Hans van Schendel per e-mail via hansvanschendel@kpnmail.nl    

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto IVN Weert
160223/HvL

 

Wellicht interessant