img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-9-2023 15:13

Feestelijke opening cultureel seizoen 2023-2024 ECI Cultuurfabriek

Roermond - 2 september 2023 - Op zaterdag 9 september en zondag 10 september opent ECI Cultuurfabriek het nieuwe cultuurseizoen op feestelijke wijze. Op zaterdag 9 september is er een open dag met als thema ‘gratis cursus proeven’ voor jong en oud, plus een Franse buitenfilm. Op zondag 10 september kunnen theaterliefhebbers genieten van live voorproefjes van het nieuwe seizoen.

Zaterdag 9 september

Tijdens deze dag zijn de cursuslokalen geopend, kunnen instrumenten uitgeprobeerd worden, zijn de docenten aanwezig, is er een knutseltafel voor kinderen en vinden er workshops en liveoptredens plaats. In de avond is er een Franse komedie te zien op de sfeervolle binnenplaats van de cultuurfabriek te Roermond.

Zondag 10 september 

Op zondagmiddag 10 september is er een preview middag voor theaterliefhebbers met live voorproefjes van het nieuwe seizoen. 

Geef een Kind Cultuur Kado

Het afgelopen jaar is ECI Cultuurfabriek de crowdfundingsactie ‘Geef een Kind Cultuur Kado ‘gestart. Met die actie is ruim € 15.000 opgehaald om cultuur toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren voor wie dat anders niet mogelijk is.

Margo de Kock, directeur van ECI cultuurfabriek: “De uitwerking van de actie kost wat tijd. Het geld ophalen is één, maar het vervolgens juist verdelen, dat willen we echt goed doen. Gelukkig weten we via lokale samenwerkingspartners als de Voedselbank, stichting Maximina, stichting Wel.kom, stichting Leergeld en vele anderen de kinderen en jongeren te bereiken die dit het hardst nodig hebben. Voor hen is cultuur nu nog een ver-van-mijn-bed-show, maar straks hopelijk niet meer. Cultuur zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Muziek, kunst en theater maken het leven dragelijker en mooier. Daarom gunnen we het deze jongeren zo."

Het volledige programma van het openingsweekend vind je op deze webpagina van ECIcultuurfabriek.nl. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's Belurani Photography|ECI Cultuurfabriek
020923/HvL

Wellicht interessant