img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-3-2024 11:10

Wandeltocht 'Het Kruis' in Nederweert-Eind

Nederweert-Eind - 28 maart 2024 - Op zondag 14 april organiseert Wandelcomité Eendracht voor de 30e keer de wandeltocht 'Het Kruis' in en om Nederweert-Eind. Wandelaars kunnen kiezen uit 5 verschillende afstanden die aan de hand van een gepijlde route gewandeld kunnen worden: 7, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Deze wandeltocht is geschikt voor alle leeftijden en voor elk niveau. Onderweg zijn er controle- en verzorgingsposten en ook de inwendige mens wordt niet vergeten. 

img

Omgeving

Deze jubileumeditie gaat weer richting Landgoed het Kruis. De basis hiervan werd gelegd doordat de bekende Bollen Jan uit Weert samen met de latere Heidemij in 1915 begon met het ontginnen van 350 ha moerasgrond.

De lopers van de langste afstanden tikken nog net Buurtschap Caluna aan, liggend in een bosrijke omgeving met aangrenzende natuurgebieden als de Groote Moost, de Waterbloem, het Spaanse Bos en Nederpeel-Grave.

In de nabijheid ligt buurtschap de Hollander. Je vindt er nog restanten van heide, vennen en oude turfkuilen evenals twee oude "peelbanen", doorsneden door de Neerpeelbeek, Roggelsebeek en Visschensteert.

De lopers op de andere afstanden blijven wat dichter bij huis, maar allemaal zullen ze kunnen genieten van de grote variatie aan flora en fauna in de slootkanten en bermen, rond de vennen en de natte weilanden. De randen daarvan zijn vaak prima begaanbaar. Niet alleen uitgelezen verbindingszones voor dieren en planten, maar zeker ook voor wandelaars. Kortom, ideaal voor deze lentetocht.

Onderweg

De organisatie vindt de verzorging onderweg heel belangrijk. De wandelaars kunnen er gratis gebruik maken van de toiletten en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en versnaperingen aangeboden met extra aandacht voor het scheiden van afval.

Op de laatste post bij de finish, kunnen de wandelboekjes desgewenst worden voorzien van het verenigingsstempel van Wandelcomité Eendracht.  

Praktische informatie

wanneer - zondag 14 april 2024, vanaf 7.30 uur (zie hieronder)

waar - start en finish is bij Zaal van Nieuwenhoven, Pastoor Maesplein 1, Nederweert-Eind

starttijden -

voor de afstanden 7, 10 en 15 km kan worden gestart tussen 7.30 en 14.00 uur

voor de afstand 20 km kan worden gestart tussen 7.30 en 12.00 uur

voor de afstand  25 km kan worden gestart tussen 7.30 en 11.00 uur  

deelname - € 3,00 met een korting voor bondsleden van € 1,00. En voor € 0,25 extra krijgen wandelaars ook nog een mooie sticker

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto: Pixabay 
280324/HvL

Wellicht interessant