img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-3-2023 12:51

29e Wandeltocht 'Het Kruis' in Nederweert-Eind

Nederweert-Eind - 4 maart 2023 - Op zondag 2 april organiseert Wandelcomité Eendracht voor de 29e keer de wandeltocht 'Het Kruis' in en om Nederweert-Eind. Wandelaars kunnen kiezen uit 5 verschillende afstanden die aan de hand van een gepijlde route gewandeld kunnen worden: 7, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Deze wandeltocht is geschikt voor alle leeftijden en voor elk niveau. Onderweg zijn er controle- en verzorgingsposten en ook de inwendige mens wordt niet vergeten. 

img

Omgeving

Nederweert-Eind is o.a. bekend van de vennen Sarsven en Banen. Het zijn Peelrestanten met een hoge natuurwaarde. Vooral de aanwezige flora is bijzonder. Niet voor niets twee natuurgebieden die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn. Schoorkuilen, Sarsven en Banen, alle drie van Limburgs Landschap, waren vroeger met elkaar verbonden. Nu nog worden ze afgewisseld door landbouwgebieden die hier zijn ontstaan na turfwinning en landbouwontginning.
 
Maar ook voert de tocht langs mooie plekjes in de Houtsberg, Leveroyse Bergen, Wellenstein en de Mildert. Deze kleinschalige natuurgebieden waarvan het ontstaan duizenden jaren terug gaat in de tijd vinden we de moeite waard om u te laten zien.
 
De schakels tussen dat alles vormen de bermen langs wegen, slootkanten en akkerranden. Ze zijn over het algemeen prima begaanbaar en voor wandelaars prima verbindingszones. In deze tijd van het jaar kan men er genieten van een grote variatie aan flora en fauna. Kortom, ideale ingrediënten voor deze lentetocht.

Onderweg

De organisatie vindt de verzorging onderweg heel belangrijk. De wandelaars kunnen er gratis gebruik maken van de toiletten en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en versnaperingen aangeboden. Op de laatste post bij de finish, kunnen de wandelboekjes desgewenst worden voorzien van het verenigingsstempel van Wandelcomité Eendracht.  

Praktische informatie

wanneer - zondag 2 april 2023, vanaf 7.30 uur 

waar - start en finish is bij Zaal van Nieuwenhoven, Pastoor Maesplein 1, Nederweert-Eind

starttijden -

voor de afstanden 7, 10 en 15 km kan worden gestart tussen 7.30 en 14.00 uur

voor de afstand 20 km kan worden gestart tussen 7.30 en 12.00 uur

voor de afstand  25 km kan worden gestart tussen 7.30 en 11.00 uur  

meer informatie - kijk op Wandeltocht Het Kruis 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Stockfoto 
040323/HvL

Wellicht interessant